Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. máj. 8.
HSZC
 • sajtótájékoztató
 • tájékoztató
 • pályaorientáció
 • általános iskolásoknak
 • nyári tábor
 • HSZC iskolái

Szakmai nyári táborok várják az általános iskolásokat

2024. április 7-én sajtótájékoztató keretében mutatta be Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi SZC kancellárja és Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az idei nyári táborok lehetőségét.

Szakmai nyári táborok várják az általános iskolásokat

Kancellár úr tájékoztatójában ismertette a nyári táborok célját, programjait.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával hosszú évek óta szervez pályaorientációs táborokat. A nyári programok célja, hogy a szakképző intézmények kötetlen módon – szakmai és szabadidős programok keretében – lehetőséget kínáljanak minden pályaválasztás előtt álló általános iskolás számára a képzési kínálat, a szakmák megismerésére.

Összesen 10 tábor várja az érdeklődőket 4 városban, amelyek június 24-től július 6-ig, illetve augusztus 26-30-ig tartanak.

Hódmezővásárhelyen a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola a „Próbáld ki magad!” táborban az iskolában oktatott szakmák – pl. cukrász, szakács, kőműves – gyakorlati megismerésére  koncentrálnak a programok kialakításakor.

A HSZC Eötvös József Technikumban 3 tematikus tábor indul. A „TechWizards-InformatikAI” táborban a diákok szoftverfejlesztéssel, robotikával és a mesterséges intelligenciával ismerkedhetnek meg. Az „Ötkarikás sport és élménytábor”-ban a mozgás minden formájával lehet ismerkedni, a „Stílus és szépség tábora”-ban pedig a Szépészet ágazat szakmáival – fodrász és a kozmetikus – kapcsolatos izgalmas feladatokat találtak ki az oktatók.

A HSZC Cseresnyés Kollégiumban évek óta működő a Digitális Közösségi Alkotóműhely ad helyet a tábor foglalkozásainak: a „Tram Train Tech” tábornak. Itt a programozást, a 3D nyomtatást és a lézervágást is ki lehet majd próbálni.

Makón a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium „Keritivity” táborában – a tábor elnevezésére hagyatkozva – igen változatos, kreativitást igénylő szakmai programok mellett (pl. 3D nyomtatás, az Arduino programozás, MakerSpace) több szabadidős, közösségépítő programot is terveztek.

Szentesen a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum, „Szabadulj be a Borosba” címmel tervezi nyári táborát, ahol többek között az Egészségügy, Oktatás, Gazdálkodás és menedzsment ágazatok népszerűsítésére törekednek, így pl. az elsősegéllyel, mesepedagógiával, a pénz világával ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum „Robinfó” táborában az informatika, elektronika világához kapcsolódó feladatokat terveztek: pl. ki lehet próbálni a LEGO robotok építését és programozását, valamint elektronikai alkatrészekből szobrokat és térbeli figurákat lehet készíteni forrasztással.

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum „Pályafelfedező” tábora sikerét igazolja, hogy már majdnem betelt! A diákok sok-sok színes programon vehetnek rész: pl. a Rendészet ágazat keretében ismerik meg a rendőr szakmát, a bilincselést, az ujjlenyomat leolvasását és katonai bemutatón is részt vesznek.

Csongrádon a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium „Sághymagine”…képzeld el! táborában pl. faipari,  a 3D nyomtatással kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg a résztvevők.

A táborok egy hetesek, reggel 8-tól 16 óráig tartanak (az étkezést biztosítják a gyermekeknek).

„A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara 4 éve támogatja és járul hozzá a táborok sikeréhez, idén 10 millió Forinttal támogatja a HSZC táborait. A Kamara célja, hogy minél több általános iskolás ismerje meg a „kétkezi munka” világát, a szakmákat. Rendszeresen szerveznek üzemlátogatásokat, ahol a diákok a mai kor követelményei szerint berendezett gyárakkal, műhelyekkel ismerkedhetnek meg.” – mondta el Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A táborokról tájékozódni az iskoláink online felületein lehetséges, valamint az alábbi linken: https://hszc.hu/hirek/ujra-nyari-tabor-a-hszc-iskolaiban

Sok szeretettel várjuk az általános iskolásokat nyári táborainkba!

Jelentkezz még most, próbáld ki szakmáinkat és érezd jó magad!

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kreaday

Kreaday

Tervezd meg velünk a HSZC jövőjét!

2024. máj. 13.
HSZC
Tóth Rita

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 7. rész

Végül, de nem utolsósorban, a Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hetedik szereplője: Tóth Rita

2024. máj. 3.
HSZC
Seres Gabriella Ramóna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 6. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hatodik szereplője: Seres Gabriella Ramóna

2024. máj. 2.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum