Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Események


H
K
Sze
Cs
P
Szo
V

  Legközelebbi esemény(ek)

Nincsenek események ezen a napon


Korábbi események

Legrand Zrt. együttműködési szerződés aláírása

2023. október 4.

Időpont: 2023. okt. 4. 8:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Legrand Zrt. között együttműködési megállapodás kerül aláírására, Szentesen.

Az együttműködés célja, hogy a jövő, és a már végzett villamos szakemberei gyakorlati képzéséhez, továbbképzéséhez és a tehetséges tanulók versenyfelkészítéséhez olyan helyszín álljon rendelkezésre, amely lehetővé teszi számukra a fejlődést annak érdekében, hogy a mai kor és a ma még nem is látható jövő kihívásainak megfelelő felkészítést kapjanak.

A megállapodás a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Kincses Tímea főigazgató asszony, Hegedűs Zoltán kancellár úr, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum részéről Kovács Attila igazgató úr, valamint a Legrand részéről Károlyi László vezérigazgató úr által kerül aláírásra.

DSC_1274.JPGDSC_1282.JPG

Számítógépek átadása

2023. augusztus 10.

Időpont: 2023. aug. 10. 8:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum sok szeretettel meghívja Önöket sajtótájékoztatójára, ahol asztali számítógépeket nyújtunk át iskoláinknak, hogy ezzel is megkönnyítsük diákjaink számára a digitális oktatást, illetve annak XXI. századi modern környezetben történő megvalósulását.

A számítógépeket Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán kancellár adja át.

Időpont: 2023. augusztus 10. (csütörtök) 10 óra

Helyszín: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum I. emeleti tárgyaló
(6800 Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.)

DSC_9938.JPGDSC_9933.JPG

Pedagógusnapi ünnepség

2023. június 6.

Időpont: 2023. jún. 6. 12:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum sok szeretettel meghívja Önöket Pedagógusnapi ünnepségére, melynek keretében köszöntik az országos eredményt elérő felkészítő oktatókat, illetve átadják a Hódmezővásárhelyi SZC Kiválósági Díját.

A HSZC negyedik éve adja át a Kiválósági Díjat annak a közismereti és szakmai oktatónak, aki kimagasló szakmai munkájával hozzájárult az intézményében folyó magas színvonalú oktatáshoz.

A kitüntetéseket és okleveleket Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja adja át ünnepélyes keretek között.

Időpont: 2023. június 6. (kedd) 14 óra

Helyszín: 6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7. (Bessenyei Ferenc Művelődési Központ)

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Pollák aula átadó

2023. február 22.

Időpont: 2023. febr. 22. 10:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum sok szeretettel meghívja Önöket az iskola felújított közösségi terének az ünnepélyes átadójára, Szentesre.

Az eseményen köszöntőt mond:

 • Kovács Attila, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum igazgatója
 • Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója
 • Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja
 • Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkára

Időpont: 2022. február 22. (szerda) 11:00 óra

Helyszín: Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum (6600 Szentes, Apponyi tér 1.)

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Mesterségek éjjele

2022. november 11.

Időpont: 2022. nov. 11. 14:00

Mesterségek éjjele pályaorientációs rendezvény általános iskolások és felnőttek részére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum iskoláiban Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon.

Nézz szét képzéseink között!

Részletes programok és helyszínek az alábbi linken érhetőek el: >> PROGRAMOK <<

Várunk sok szeretettel minden érdeklődőt!

Sajtótájékoztató a Boros fűtési rendszerének korszerűsítéséről

2022. november 3.

Időpont: 2022. nov. 3. 9:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum sok szeretettel meghívja Önöket sajtótájékoztatójára, amelyen az iskola fűtési rendszerének korszerűsítése kerül bemutatásra.

A beruházás céljáról Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Bánszki Zsuzsanna, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum igazgatóhelyettese, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum igazgatója, valamint Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere tájékoztatja a sajtó képviselőit.

Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására

2022. október 26.

Időpont: 2022. okt. 26. 11:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara sok szeretettel meghívja Önt a két szervezet közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására.

Az együttműködés célja többek között, hogy biztosítsa a szükséges szakmai támogatást, lehetőséget kínáljon a diákoknak, hogy részt vehessenek az Egyetem pályaorientációs, szakmai ismeretterjesztő és továbbképzési programjaiban.

A megállapodást a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Kincses Tímea főigazgató asszony, Hegedűs Zoltán kancellár úr, a Gál Ferenc Egyetem részéről Prof. Dr. Dux László rektor úr írja alá.  Az eseményen részt vesz továbbá Dr. Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja is. 

IMG_7258.JPGIMG_7316.JPG

Elektronikai terem átadó

2022. október 7.

Időpont: 2022. okt. 7. 8:30

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum sok szeretettel meghívja Önöket Elektronika termének átadójára, Szentesre.

A beruházás céljáról Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Kovács Attila, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum igazgatója ad tájékoztatást a sajtó képviselőinek.

DSC_0486.JPGDSC_0494.JPG

Idei év beiskolázással kapcsolatos sajtótájékoztató

2022. szeptember 16.

Időpont: 2022. szept. 16. 9:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum sok szeretettel meghívja Önöket az idei év beiskolázásával kapcsolatos tájékoztatójára, melyen ismertetik, hogy milyen feltételek mellett kezdték meg a diákok a tanulmányaikat a HSZC iskoláiban, melyek voltak a legnépszerűbb ágazgatok és szakmák, valamint milyen lehetőségeket kínálnak a tanulóknak az új tanévben.

A sajtótájékoztatót Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja tartja.

Szakmai bizonyítványosztó ünnepség

2022. június 23.

Időpont: 2022. jún. 23. 12:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sok szeretettel meghívja Önöket Szakmai bizonyítványosztó ünnepségére, melynek keretében köszöntik az országos eredményt elérő felkészítő oktatókat és diákokat, Csongrádon.

Az ajándékcsomagokat Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja és Tornyi-Molnár Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese adja át.

Villanyszerelő tanműhely bemutató

2022. június 16.

Időpont: 2022. jún. 16. 8:30

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége sok szeretettel meghívja Önöket villanyszerelő tanműhelyének bemutatójára, Hódmezővásárhelyre.

A beruházás céljáról Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Oláh Attila, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének igazgatója tájékoztatja a résztvevőket.

274192371_1344868372621079_8797329976382334826_n.jpgIMG_9027.JPG

Nyári táborokról sajtótájékoztató

2022. június 13.

Időpont: 2022. jún. 13. 9:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC), valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) sok szeretettel meghívja Önöket sajtótájékoztatójára, ahol az idei esztendőben közösen szervezett nyári, pályaorientációs táborok kerülnek bemutatásra.

A június 20. és július 8. között zajló nyári táborokba a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákokat várnak Hódmezővásárhelyre, Makóra, Szentesre és Csongrádra. A diákok egyebek mellett a 3D nyomtatással, a lézervágással és a micro:bit programozással ismerkedhetnek meg, valamint betekintést nyerhetnek a tradicionális hajfonási technikákba és a süteménykészítés minden rejtelmébe.

A táborok indulásáról és azok céljairól Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tájékoztatja a sajtó képviselőit.

Robotika terem átadó

2022. június 8.

Időpont: 2022. jún. 8. 8:00

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum sok szeretettel meghívja Önt új Robotika termének átadójára, Szentesre.

A beruházás céljáról Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Kovács Attila, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum igazgatója tájékoztatja a résztvevőket.

Továbbá lesz még szó az iskola képzéseiről, valamint bemutatásra kerülnek azok a diákok is, akik országos versenyeken kiváló eredményeket értek el.

Kiválósági Díj átadó

2022. június 7.

Időpont: 2022. jún. 7. 12:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum sok szeretettel meghívja Önt Pedagógusnapi ünnepségére, melynek keretében köszöntik az országos eredményt elérő felkészítő oktatókat, illetve átadják a Hódmezővásárhelyi SZC Kiválósági Díját.

A HSZC harmadik éve adja át a Kiválósági Díjat annak a közismereti és szakmai oktatónak, aki kimagasló szakmai munkájával hozzájárult az intézményében folyó magas színvonalú oktatáshoz.

A kitüntetéseket és okleveleket Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja adja át ünnepélyes keretek között.

Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása

2022. június 1.

Időpont: 2022. jún. 1. 9:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, sok szeretettel meghívja Önt a két szervezet közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására, Hódmezővásárhelyre.

Az együttműködés célja, hogy elősegítse a Dél-alföldi régióban élő fiatalok életkilátásainak javítását, ezért támogatni kívánja a piacképes szakképzettség megszerzését, melynek érdekében a két szervezet fontos feladatának tekinti a fiatalok érdeklődésének felkeltését a majdani elhelyezkedésüket biztosító mérnöki pályák iránt, valamint az általános természettudományi és műszaki ismeretterjesztés körülményeinek, és az iskolarendszerű képzés feltételeinek javítását.

A megállapodás a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Kincses Tímea főigazgató asszony és Hegedűs Zoltán kancellár úr, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara részéről Dr. Bíró István dékán úr által kerül aláírásra.

Cégek Piaca Vásárhelyen

2022. április 13.

Időpont: 2022. ápr. 13. 7:00 - 2022. ápr. 13. 11:00

Cégek Piaca Hódmezővásárhelyen 2022.04.13-án 9-13 óráig a Balogh Imsi Sportcsarnokban! 

Sok szeretettel várunk minden 7-8. osztályos tanulót és kísérőjét pályaorientációs rendezvényünkre! 

Gyertek és próbáljátok ki szakmáinkat!

Cégek Piaca Szentesen

2022. április 11.

Időpont: 2022. ápr. 11. 8:00 - 2022. ápr. 11. 11:00

HSZC Szentes Cégek Piaca 2022.04.11-én 10-13 óráig az Ifjúsági Házban! Szeretettel várunk minden 7-8. osztályos tanulót és kísérőjét a rendezvényen!

Építőipari tanműhely átadó

2022. március 11.

Időpont: 2022. márc. 11. 9:00 - 2022. márc. 11. 10:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium sok szeretettel meghívja Önöket új építőipari tanműhelyének átadójára, Makóra.

A beruházás céljáról Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója tájékoztatja a sajtó képviselőit.

IMG_5752.JPGepitoiparitanmuhely_2.JPG

Sajtótájékoztató

2022. február 23.

Időpont: 2022. febr. 23. 9:00

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a 2015. évi megalakulása óta egy jelentős fejlesztési periódust zárt le. A szakképzés megújításával egyre bővültek azok a lehetőségek, amelyek lehetővé tették az infrastruktúra és az eszközpark modernizálását. Magyarország Kormánya, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Európai Unió támogatásának köszönhetően a Centrum megalapítás óta 2,4 milliárd forintot fordíthatott intézményeink fejlesztésére. A beruházások négy város – Hódmezővásárhely, Szentes, Makó, Csongrád – kilenc intézményében valósultak meg.

IMG_5687_.jpgIMG_5703.JPG

Együttműködési megállapodás a Neumann János Egyetemmel

2022. február 9.

Időpont: 2022. febr. 9. 12:30

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, valamint a Neumann János Egyetem, sok szeretettel meghívja Önt a két szervezet közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására, Hódmezővásárhelyre.

Az együttműködés célja, hogy a szakképzésben tanuló diákok pályaválasztását támogassák a hiteles és naprakész tájékoztatással. Az Egyetem a szakképzésben tanuló diákok számára lehetőséget nyújt a tudományos életbe való bekapcsolódásba, a tehetségük fejlesztésére, kibontakoztatására.

A megállapodás a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Hegedűs Zoltán kancellár úr és Kincses Tímea főigazgató asszony, valamint a Neumann János Egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás rektor úr, Dr. Kovács Lóránt dékán úr (GAMF Műszaki és Informatikai Kar), és Dr. Kárpáti József dékán úr (Gazdaságtudományi Kar) által kerül aláírásra.

IMG_5600.JPGIMG_5625.JPG

Tabletek átadása a HSZC oktatói részére

2022. február 8.

Időpont: 2022. febr. 8. 9:30

Ezúton értesítjük, hogy a GINOP-6.1.2-15-2015-00001 „Digitális szakadék csökkentése” elnevezésű projekt keretein belül, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum által megszervezésre kerülő átadóra sok szeretettel meghívjuk Önt!

Az átadón 80 db tablet kerül kiosztásra a HSZC 80 oktatója részére, akik a projekt keretén belül két 30-30 órás képzésen vettek részt. A képzések alatt az oktatók hasznos és értékes tudást sajátíthattak el a digitális technológia adta lehetőségek megismerésével, melyet a mindennapi oktatómunka során fel is használhatnak.

A tableteket Kincses Tímea a HSZC főigazgatója és Hegedűs Zoltán a HSZC kancellárja adja át.

IMG_5522_szerk.jpgIMG_5553.JPG

Szakmai workshop a Corvinban!

2021. november 3.

Időpont: 2021. nov. 3. 13:30

Sok szeretettel várjuk Hódmezővásárhely és környéki általános iskolák igazgatóit, igazgatóhelyetteseit és 8. osztályos osztályfőnökeit egy szakmai workshopra!

Digitális Közösségi Alkotóműhely Hódmezővásárhelyen

2021. október 18.

Időpont: 2021. okt. 18. 10:00

Digitális Közösségi Alkotóműhely Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 453,91 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a szakképzésben tanulók végzettség nélküli iskolaelhagyásának csökkentésére, valamint az alapkészségek fejlesztésének támogatására a GINOP-6.2.3-17-2017-00037 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című projekt keretében. • KIM
 • IKK
 • Határtalanul
 • Csmkik
 • Nemzeti Tehetségkutató Program
 • Szakmák Éjszakája
 • Hódmezővásárhely mobilalkalmazás
 • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
 • Emberi Erőforrások Minisztériuma
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2023Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum