Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Specialitásunk


Borítókép

Biztos életpályát kínálunk!

Ebben a gazdasági környezetben kulcsfontosságú a szakképzés helyzete, színvonala. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum évről évre egyre nagyobb létszámban képez folyamatosan korszerűsödő tudással rendelkező szakembereket. A Centrum 9 intézménye megújuló tanműhelyi, iskolai környezettel, Digitális Közösségi Alkotóműhellyel, és magasan képzett oktatókkal várja leendő diákjait. Számukra szakmai fejlődést, versenyképes tudást és anyagi biztonságot jelentő életpályát kínálunk, aminek része a minden tanuló számára biztosított ösztöndíj, valamint a szakmai vizsga teljesítése utáni egyszeri pályakezdési támogatás. A nálunk tanuló diákok vállalati partnereink termelési környezetében sajátíthatják el a szakmák alapjait, miközben szakképzési munkaszerződés keretén belül munkabért kaphatnak.

Digitális Közösségi Alkotóműhely

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 453,91 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a szakképzésben tanulók, végzettség nélküli iskola elhagyásának csökkentésére és az alapkészségek fejlesztésének támogatására. A 2017. december 15-én kezdődött projekt egyik hangsúlyos mérföldköve a Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) létrehozása volt, mely 2020. december 18-án került átadásra. A műhelynek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) Cseresnyés Kollégiuma ad otthont, maga a beruházás pedig végtelen teret nyújt a kreatív alkotásnak, önmegvalósításnak, illetve a jövő technológiai vívmányainak megismerésének. Célja, hogy az érdeklődőket rávezesse a szerszámgépek és a mikroelektronika használatára, valamint a közöttük lévő kapcsolatra. Tematikus szakkörök és foglalkozások lebonyolítására nyílik lehetőség, ahol a résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és a digitális megmunkálás eszközeit, azaz a hagyományos szakmákat ötvözhetik a legújabb technológiával.

FESTO-s együttműködés

2021. május 27-én ünnepélyes keretek között került sor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közötti együttműködési megállapodás aláírására. A megállapodás keretbe foglalja és magasabb szintre emeli a több éves múltra visszatekintő együttműködést, így növelve a szakképzés versenyképességét a régióban, amely megfelel a piaci szereplők és a Szakképzés 4.0 stratégia elvárásainak. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fontosnak tartja, hogy a helyi gazdasági és vállalkozási szféra munkaerőpiaci igényeit kielégítse. A Festo segítségével diákjaink modern tanműhelyek és eszközök segítségével, egy igazán piacképes szakmát tudnak majd elsajátítani.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum jövőképe

Minden iskolánkban legalább egy országosan kiemelkedő ágazati képzést folytatunk, ahol a színvonalas szakmai oktatást gyakorlati szakemberek bevonásával végezzük. Szakmai tudásközpontként biztosítjuk a felnőttek élethosszig tartó tanulásának lehetőségét és szakmai továbbfejlődését.

Épületeink XXI. századi modern, digitális oktatási környezetet biztosítanak és színes közösségi terek szolgálnak a pezsgő diákélet helyszínéül.

A HSZC tagintézményei regionálisan elismert oktatási branddé válnak.

Motivált, kreatív, megújulásra képes tanári közösségeink eredményesen készítik fel tanulóinkat a jövő kihívásaira.

Széchenyi 2020