Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. okt. 14.
HSZC
  • pályázat
  • szakmai fórum
  • HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium jelentős mérföldkőhöz érkezett 2024 májusában, amikor is nyertes Erasmus+ pályázatot ünnepelhetett. A sikeres együttműködés alapjait már 2024 februárjában lefektették, amikor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hivatalosan is partnerségre lépett, hogy közösen dolgozhasson a nemzetközi mobilitási lehetőségek megteremtésén. A pályázat megírásában és benyújtásában nyújtott támogatás meghozta gyümölcsét: 25 diák és 9 munkatárs vehet részt szakmai utakon Prágában, Máltán és Mallorcán.

Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

Ezek a mobilitások nem egyszerű osztálykirándulások. A résztvevők nemcsak saját fejlődésükért dolgoznak, hanem az iskolát és az országot is képviselik. A kiutazások célja egyrészt az, hogy a diákok növeljék a szakmai és nyelvi önállóságukat céges munkakörnyezetben szerzett tapasztalatok által.

Azonban a program nemcsak a diákok, hanem az oktatók fejlődését is szolgálja. Az Erasmus+ pályázat keretében a pedagógusok számára lehetőség nyílik arra, hogy új, innovatív tananyagokat fejlesszenek ki és építsenek be a mindennapos oktatási gyakorlatba. Ez hosszú távon erősíti az iskola nemzetköziesítését, és új módszerekkel gazdagítja az oktatást.

A hosszú távú célok közé tartozik az európai identitás erősítése, mind a diákok, mind az oktatók körében. A nemzetközi tapasztalatok és kapcsolatok által az iskola megnyitja kapuit Európa felé, bővítve lehetőségeit és fejlődési irányait.

Az Erasmus+ pályázat nemcsak a tanulási folyamatokat gazdagítja, hanem egy új szellemiséget is hoz az iskolába: a nyitottságot, a nemzetközi szemléletet és a jövőorientált gondolkodást. A projekt megvalósítása alatt a diákok és az oktatók egyaránt lehetőséget kapnak arra, hogy új perspektívákat ismerjenek meg, és tapasztalataikat a mindennapi munkájukba és tanulmányaikba építsék be.


A projekt azonosítószáma: 2024-1-HU01-KA122-VET-000229274

GALÉRIA

Galéria

Erasmus osztálykirándulás-Návay
Erasmus osztálykirándulás-Návay
Erasmus osztálykirándulás-Návay

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


SkillFest pályaorientációs fesztivál

SkillFest

Hamarosan SkillFest Pályaorientációs fesztiválsorozat!

2024. okt. 14.
HSZC
Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo

Sikeres bemutatkozás a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expon

Október 9.-én Szegeden került megrendezésre az idei év egyik legnagyobb karrier- és felnőttképzési eseménye, a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo, amelyen a régió számos oktatási intézménye és munkaadója képviseltette magát. A rendezvénynek a szegedi Árkád adott otthont, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt a Délmagyarország szervezte azzal a céllal, hogy platformot biztosítson azoknak a felnőtteknek, akik tanuláson, önmaguk képzésen, vagy karrierváltáson gondolkodnak, esetleg egy új szakma megszerzésével munkahelyet váltanának.

2024. okt. 11.
HSZC
Nyílt napok iskoláinkban 2024

Nyílt napok iskoláinkban!

Nézz szét képzéseink között nyílt napjainkon és pályaorientációs rendezvényeinken!

2024. szept. 27.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum