Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 17.
HSZC
  • oktatás
  • nyári tábor
  • fejlesztések

Hódmezővásárhelyi SZC a Rádió 7-ben!

Április 13-án a Rádió7 Közös nevező című műsorában Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja több aktuális témát érintve adtak interjút. Szó esett az elmúlt időszak legnagyobb beruházásáról és a következő időszak felújítási terveiről; az intézmények közelgő pályaorientációs eseményeiről - a Cégek piaca rendezvényekről és a nyári táborokról -, illetve a szakmai versenyeken elért sikerekről.

Hódmezővásárhelyi SZC a Rádió 7-ben!

A műsorban elhangzott, hogy 2023. február 22-én átadták a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum felújított közösségi terét. A beruházás során a büfé két helyiség és egy folyosó összenyitásával új helyre került, megújultak a járófelületen a burkolatok, a bútorzat, valamint a falakra, az álmennyezetre az iskolában oktatott szakmákra jellemző, dizájnban harmonizáló világítás került. A friss információkat LCD monitorokon követhetik nyomon a diákok és az oktató kollégák. A felújítás során a földszinti mosdókat kibővítették, felújították. A beruházás közel 120 millió forintba került. 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum törekszik arra, hogy szakképző intézményei diákjainak a legkorszerűbb feltételeket biztosítsák a tanuláshoz, a szakma megszerzéséhez. Ezt a már megkezdett utat támogatja a Kalmár Zsigmond belső terének modernizálása, a Gonda József utcán tervezett tankonyha, csokiműhely és cukrászműhely kialakítása. A Kalmár intézményegység főépülete kívülről már korábban megújult: hőszigeteléssel és új nyílászárókkal látták el. Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja kiemelte, hogy az újabb beruházás jelenleg a tervezési szakaszban jár, de abban bíznak, hogy 2024 szeptemberétől megújult környezetben indulhat el az új tanév.

Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója bemutatta a szakképző intézmények tavaszi és nyári pályaorientációs feladatait. A hódmezővásárhelyi és csongrádi sikeres “Cégek piaca” rendezvény sorozata folytatódik tovább: április 21-én Makón, április 26-án pedig Szentesen várják a szakmaválasztás előtt álló érdeklődő fiatalokat és felnőtteket. A “Cégek piacán”, az iskolák kínálatán túl helyet kapnak a duális partnerek, helyi vállalatok, szervezetek, amelyek a munkaerőpiaci lehetőségeket mutatják be. A főigazgató hangsúlyozta, a HSZC képzései a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően folyamatosan megújulnak, a rendszer rugalmasságát mutatja, hogy 1500-1800 felnőtt tanul szakmát a HSZC intézményeiben.

A pályaorientáció a tanév végén is folytatódik: 9 nyári táborban várják a diákokat négy városban. A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös szervezésű nyári táborok költsége igen kedvezményes, 12-24 eFt-ba kerülnek az egyhetes, egésznapos programok. A nyári táborokkal kapcsolatos információt az iskolák honlapjain találhatnak az érdeklődök.

A beszélgetést itt tudja visszahallgatni: 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyári tábor banner

Nyári táborok a HSZC iskoláiban!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum iskolái pályaorientációs táborokat szerveznek minden pályaválasztás előtt álló általános iskolásnak Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon.

2022. jún. 10.
HSZC
KiMAXXolják az autószerelés szépségeit

Átadták a Pollák megújult elektronikai termét

Október elején átadták a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum megújult elektronikai terét. Az átadáson részt vett Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Kovács Attila, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum igazgatója.

2022. okt. 11.
HSZC
Cégek Piaca Csongrád

A Cégek Piaca a Sághyban folytatódott

A Cégek Piaca pályaorientációs rendezvénysorozat tovább dübörgött Csongrádon a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A látogatók megismerkedhettek az iskola képzési kínálatával, a duális partnerekkel.

2024. márc. 21.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum