Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2022. okt. 11.
HSZC
  • átadó
  • sajtótájékoztató
  • modern eszközök
  • XXI. századi környezet
  • HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum

Átadták a Pollák megújult elektronikai termét

Október elején átadták a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum megújult elektronikai terét. Az átadáson részt vett Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Kovács Attila, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum igazgatója.

Átadták a Pollák megújult elektronikai termét

A labort 12 fő oktatására tervezték, de kialakítottak benne 6 db számítógépes munkahelyet is, melyek elengedhetetlenek a szakmai gyakorlathoz. Itt a projektekhez szükséges műszaki dokumentációt tudják elkészíteni, valamint a mikrovezérlők programozást, PLC programozást, és az IoT eszközök konfigurálását lehet elvégezni. Ezzel a megoldással a terem alkalmas 18 fő elméleti oktatására is.

A terem kialakítása, a központi sziget elrendezésnek köszönhetően alkalmas a páros, illetve a csoport munkára, sőt a projektoktatásra is. A teremben interaktív okostábla szolgálja a diákok és az oktatók hatékony munkáját. A számítógépes hálózat optikai gerinckábellel kapcsolódik az iskolai hálózathoz. A villamos hálózatot is átalakították, hogy egy PLC segítségével automatizálható legyen az üzemeltetése. A terem világítása energiatakarékos LED-es rendszerű, az ablakok hőszigeteltek és belső árnyékolóval vannak ellátva az energiatakarékos működés érdekében. Természetesen a padok, az asztalok és székek is megújultak. Így a terem alkalmas a modern szakképzés 4.0 igényeinek megfelelő oktatási színvonalat biztosítani. 

A most végrehajtott fejlesztés mintegy 8 millió forintból valósult meg.

GALÉRIA

Átadták a Pollák megújult elektronikai termét

Átadták a Pollák megújult elektronikai termét
Átadták a Pollák megújult elektronikai termét
Átadták a Pollák megújult elektronikai termét

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Géczi Zsófia

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 2. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk második szereplője: Géczi Zsófia

2024. ápr. 26.
HSZC
Ugrai Panna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 1. rész

Április 25-én a Lányok Napján számos pályaorientációs rendezvény zajlik országszerte, amelyeknek célja, hogy fiatal lányokat ösztönözzenek a tudományos és műszaki területek iránti érdeklődésre. Ezen a napon az ország különböző egyetemei és programozást oktató intézményei nyitják meg kapuikat, hogy bemutassák a fiataloknak a technológia és műszaki szakmák világát.

2024. ápr. 25.
HSZC
Nyári tábor 2024

Újra nyári tábor a HSZC iskoláiban!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum ismét megszervezi pályaorientációs táborait, melyek kiváló lehetőséget kínálnak minden pályaválasztás előtt álló általános iskolás számára.

2024. ápr. 23.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum