Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 16.
HSZC
 • verseny
 • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
 • HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

A legjobbak között a Corvin kőműves tanulói

Hárman is bejutottak az elitbe az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, gratulálunk nekik!

A legjobbak között a Corvin kőműves tanulói

Közel kétszáz kőműves tanuló indult az idén az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai megmérettetésen Csanki Attila (első képünkön) 88,92 százalékos eredményével országos harmadikként jutott tovább az előválogatóból. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége végzős kőműves diákja két másik társával hónapok óta készült Vörös Magdolna oktató segítségével. Jó Ervin 75 százalékos, Kovács Máté pedig 60 százalék fölötti teljesítményével (második képünkön) szintén sikeres versenyzők – írta lapunknak Kovács Ágnes.

Úgy folytatta: a fiúk elmondták, hogy a feladatok legnagyobb részét a szakmai számítás tette ki, de műszaki rajzot is kellett olvasni, valamint munkafolyamatok elemeit sorrendbe rakni. Izgalmas kihívásként értékelik a versenyen való részvételt, Attila terve pedig: „Ott lenni a Szakma Sztár Fesztiválon. Megnyerni”.

Mindhárom tanuló arra készül, hogy a szakmai vizsga után kőművesként helyezkedik el, s emellett a felnőttképzésben bővítik majd építőipari tudásukat, burkolóként és szárazépítőként. A leendő kőművesek lelkesednek szakmájuk szépségeiért, kifejezetten szeretik, hogy legtöbbször a szabadban dolgozhatnak, szép és látványos dolgokat alkothatnak, Csanki Attila pedig még az alkotás maradandóságát is kiemelte – foglalta össze Kovács Ágnes.

Forrás: Promenád24

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sport, Egészség, rehabilitáció a XXI. században című konferencia

Sport, Egészség, rehabilitáció a XXI. században című konferencia

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, a Szentesi Tenisz Klub és a Mozdulj Velünk Szentesért Egyesület meghívja Önt a Sport, Egészség, rehabilitáció a XXI. században című konferenciára.

2024. ápr. 11.
HSZC
Sorrendmódosítás

SORRENDMÓDOSÍTÁS!

Válaszd első helyen a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum iskoláit!

2024. ápr. 8.
HSZC
A GAMF Műszaki és Informatikai Karán a HSZC dolgozói

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Mesterséges Intelligencia kapujában

2024. március 27-én a Centrum intézményeiben dolgozó kollégák részére szakmai látogatást szerveztünk a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára.

2024. ápr. 3.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum