Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 16.
HSZC
  • verseny
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
  • HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

A legjobbak között a Corvin kőműves tanulói

Hárman is bejutottak az elitbe az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, gratulálunk nekik!

A legjobbak között a Corvin kőműves tanulói

Közel kétszáz kőműves tanuló indult az idén az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai megmérettetésen Csanki Attila (első képünkön) 88,92 százalékos eredményével országos harmadikként jutott tovább az előválogatóból. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége végzős kőműves diákja két másik társával hónapok óta készült Vörös Magdolna oktató segítségével. Jó Ervin 75 százalékos, Kovács Máté pedig 60 százalék fölötti teljesítményével (második képünkön) szintén sikeres versenyzők – írta lapunknak Kovács Ágnes.

Úgy folytatta: a fiúk elmondták, hogy a feladatok legnagyobb részét a szakmai számítás tette ki, de műszaki rajzot is kellett olvasni, valamint munkafolyamatok elemeit sorrendbe rakni. Izgalmas kihívásként értékelik a versenyen való részvételt, Attila terve pedig: „Ott lenni a Szakma Sztár Fesztiválon. Megnyerni”.

Mindhárom tanuló arra készül, hogy a szakmai vizsga után kőművesként helyezkedik el, s emellett a felnőttképzésben bővítik majd építőipari tudásukat, burkolóként és szárazépítőként. A leendő kőművesek lelkesednek szakmájuk szépségeiért, kifejezetten szeretik, hogy legtöbbször a szabadban dolgozhatnak, szép és látványos dolgokat alkothatnak, Csanki Attila pedig még az alkotás maradandóságát is kiemelte – foglalta össze Kovács Ágnes.

Forrás: Promenád24

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Ambrus Norbert kancellár

Ambrus Norbert: versenyképes alternatívát akarunk nyújtani a szakképzésben

Hatékony, jól szervezett, remekül működő szervezetrendszert örökölt meg Hegedűs Zoltántól a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum újonnan kinevezett kancellárja. Ambrus Norbert szerint ez tökéletes alap a folytatáshoz, egyúttal azt ígéri, legjobb szakmai tudásával igyekszik segíteni a további fejlődést.

2024. júl. 18.
HSZC
Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai tevékenységében elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóink lépést tartsanak az innovatív oktatási trendekkel és módszerekkel.

2024. júl. 16.
HSZC
Munkaerőpiaci képzések

Hasznosan töltenéd a nyarat és tanulnál valamit?

Csatlakozz Hódmezővásárhelyen, Makón és Csongrádon augusztusban induló ingyenes képzéseinkhez!

2024. júl. 9.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum