Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2022. jan. 5.


HSZC

  • adománygyűjtés
  • HSZC iskolái
  • átadó

Sikeres volt az ünnepi adománygyűjtés a HSZC iskoláiban!

A tavalyi évben az ünnepek közeledtével a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum iskolái, ahogy minden évben, idén sem fukarkodtak az adományokkal.

Sikeres volt az ünnepi adománygyűjtés a HSZC iskoláiban!

A HSZC Cseresnyés Kollégium közel 40 kg tápadományt és picivel több, mint 22.000 forintot gyűjtött össze a Hódmezővásárhelyi Állatvédő Egyesület részére. A HSZC Eötvös József Technikum az Igéző Állatvédő Egyesületnek gyűjtött 150 kg állateledelt. A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ács tanulói két kutyaházzal és egy zsák forgáccsal lepték meg a helyi, Új Esély Állatvédő és Állatmentő Alapítványt. A HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola 30 csomagot állított össze a vásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központnak, amelyekben a ruhaneműtől kezdve a tartós élelmiszerig, a játékig minden megtalálható volt. A HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének diákjai és tanárai ruhaneműt, tartós élelmiszert és tisztálkodó szereket tartalmazó csomagokat adott át a Máltai Szeretetszolgálat részére. A Szeretetszolgálat - megköszönve az adományt - egy felújított asztali számítógépet ajánlottak fel egy arra érdemes kalmáros diáknak. A HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum a Mogyoró Állatmenhely számára állateledelt gyűjtött, valamint a Re-Formáló Egyesület által megalapított „Enni adok” akció ételdobozait is megtöltötték tartós élelmiszerekkel. A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai az „Adventi munkahetek” keretében ajándéktárgyakat, valamint karácsonyi díszeket készítettek, az értékesítésükből befolyt összeggel pedig a Szentesi Központi Óvoda Farkas Antal Utcai és Árpád utcai Tagóvodáját támogatták. Az elkészült alkotások az óvoda udvarán rendezett adventi vásáron „találtak gazdáikra”. A teljes bevétel a Szentesi Kiséri Óvodásokért Alapítványt gyarapította, sőt Mikulás-ünnepséget is szerveztek az iskolai dolgozók apró gyermekei számára, ezzel is erősítve a munkatársak közötti kapcsolatot. A Mikulás érkezését énekszóval várták, melyben az iskola zenekara is besegített. A HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum jótékonysági koncertet szervezett a szentesi Kossuth téren. A rendezvényre látogatók több mint 100.000 forintot adományoztak a Koraszülöttekért Országos Egyesület javára. Végül, de nem utolsósorban a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Diákönkormányzata édességeket, játékokat és könyveket adományoztak a Makói Egyesület Népjóléti Intézmény Család-és Gyermekjóléti Központ részére.

Büszkék vagyunk diákjainkra és tanárainkra, és remélhetőleg ezt a nemes gesztust az elkövetkező években is meg tudjuk ismételni.

GALÉRIA

Ünnepi adománygyűjtés 2021

Kalmár.jpg
Sághy.jpg
Cseresnyés.jpg
Pollák.jpg
Eötvös.jpg
Corvin.jpg
Návay.jpg
Boros.jpg
Zsoldos.png

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


 Digitális Közösségi Alkotóműhely Hódmezővásárhelyen

Digitális Közösségi Alkotóműhely Hódmezővásárhelyen

Digitális Közösségi Alkotóműhely Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 453,91 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a szakképzésben tanulók végzettség nélküli iskolaelhagyásának csökkentésére, valamint az alapkészségek fejlesztésének támogatására a GINOP-6.2.3-17-2017-00037 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című projekt keretében.

2021. okt. 18.


HSZC

 OLTASSA BE GYERMEKÉT! ÖNÉ A DÖNTÉS!

OLTASSA BE GYERMEKÉT! ÖNÉ A DÖNTÉS!

Egész Európában és hazánkban is már az új koronavírus delta vírusvariánsa terjed. Ezt a – korábban indiainak nevezett – vírusmutánst tavaly decemberben azonosították, majd idén márciusban minősítették kiemelt kockázatúnak. A delta vírusmutáns fertőzőbb, gyorsabban terjed és az eddigi jellemző tünetek mellett allergiaszerű tüneteket is okoz. A vírusmutáns a még beoltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért őket a védőoltás felvételére biztatjuk.

2021. okt. 7.


HSZC

 ÚJABB INNOVÁCIÓ AZ EÖTVÖSBEN!

ÚJABB INNOVÁCIÓ AZ EÖTVÖSBEN!

Újabb innováció az Eötvösben! Nyelvi laborral a modern nyelvtanulásért GINOP-6.1.3-17-2018-00036 „Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumnál” projekt keretén belül nyelvi labor került kialakításra a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumában. A tanterembe 14 diák és egy tanári laptop került

2021. szept. 24.


HSZC

Széchenyi 2020