Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 17.
HSZC
 • OSZTV
 • verseny
 • rendezvény
 • HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

OSZTV sikerek

Véget ért a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntője, aminek három napon át Makó adott otthont. A vármegye legjobbja a házigazda Návay Lajos Technikum diákja, Asztalos Amanda lett – ötödik helyen végzett.

OSZTV sikerek

Bíztam a jó eredményben, sokat készültem, de ez a helyezés minden várakozásomat felülmúlta.

- mondta Asztalos Amanda, a makói Návay Lajos Technikum 13. évfolyamos diákja, miután kiderült, a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntőjében Csongrád-Csanád vármegyéből ő szerepelt a legjobban. Ötödik helyezett lett. Ezzel a teljes felvételi vizsga alól mentesült, aminek hasznát fogja venni, szándékai szerint ugyanis továbbtanul majd a szegedi egyetemen.

A nagynénémnek, Hájas Petrának köszönhetően választottam ezt az utat, ő a példaképem
 – tette hozzá.

A döntőbe egy másik makói diák, Szekeres Dóra is bejutott. Ő nem ért el kiemelkedő helyezést, helytállását oklevéllel ismerték el.

A versenyre, mint korábban megírtuk, két kategóriában szerte az országból összesen 335-en neveztek be. Közülük a legjobb 60 utazhatott a Maros-parti városba felkészítő tanáraikkal együtt. A döntő versenyei rangos szakmai zsűri értékelése mellett szerdáig tartottak; ez utóbbiak helyszíne a Návay Lajos Technikum épülete volt. A távolabbról érkezett résztvevőket a Pulitzer-kollégiumban szállásolták el, a megnyitót és a díjátadó ünnepséget a Korona konferenciaközpontban tartották.

Makó nem először rendezte meg az országos döntőt, öt évvel ezelőtt is kapott felkérést a pénzügyi tárcától – alighanem azért, mert a városban szeretettel Keriként emlegetett iskola tanulói rendre jól szerepelnek a hasonló versenyeken. Papós András igazgatótól megtudtuk, korábban elnyerték a legjobb felkészítő iskola címét is, diákjaik pedig sok értékes helyezést, köztük jó néhány első díjat szereztek. Kollégáinak nagy feladat volt a rangos verseny megszervezése, amit értékelése szerint hibátlanul oldottak meg.

Forrás: www.delmagyar.hu

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyári tábor sajtótájékoztató

Szakmai nyári táborok várják az általános iskolásokat

2024. április 7-én sajtótájékoztató keretében mutatta be Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi SZC kancellárja és Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az idei nyári táborok lehetőségét.

2024. máj. 8.
HSZC
Tóth Rita

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 7. rész

Végül, de nem utolsósorban, a Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hetedik szereplője: Tóth Rita

2024. máj. 3.
HSZC
Seres Gabriella Ramóna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 6. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hatodik szereplője: Seres Gabriella Ramóna

2024. máj. 2.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum