Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2022. dec. 2.
HSZC
  • sport
  • verseny
  • HSZC Eötvös József Technikum

Országos csúcsot döntött Jucha Ada!

Országos csúcsot döntött a Cegléden megrendezett Erőemelő Magyar Bajnokságon egy fiatal hódmezővásárhelyi lány. Jucha Ada Imola egy év alatt küzdötte fel magát a legjobbak közé.

Országos csúcsot döntött Jucha Ada!

158 kilogramm összetett súllyal fejezte be az Erőemelő Magyar Bajnokságot Jucha Ada Imola, 60,5 kilogrammos guggolásával megdöntve egy 2018-as országos csúcsot. A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum fodrász tanulója ezzel Magyar Bajnok lett ifi kategóriában. A fiatal versenyző lapunknak sportág választásáról úgy fogalmazott: az a legjobb, ahogyan megérzi a saját erejét az edzéseken és versenyeken. Az, hogy igazán jól tud teljesíteni. - Teljesen kikapcsol az agyam, nem jár semmi más a fejemben a gyakorlatok közben, egyszerűen csak a feladatra koncentrálok - hangsúlyozta. Úgy látja, mindez egyértelműen kihat a hétköznapjaira, élete más területeire, így például a tanulásra. Sokkal inkább kitartó, mióta erőemeléssel foglalkozik.

- Korábban sokféle sportágat kipróbált Ada, de egyik sem kötötte le igazán - mesélte ezt már Otlokán-Idei Kriszta, Ada édesanyja. Mint mondta: lánya és barátnői közösen mentek le az edzőterembe, ahol kettőjüket egyértelműen meggyőzte a sportág. Az erőemelőket többnyire hatalmas, dromedár embernek képzelik, holott Ada is -47 kilogrammos kategóriában versenyez. A kondíció csupán egyetlen összetevő; versenyeken az összpontosítás, a technikai felkészültség és az erőnlét összjátékán múlhat az eredmény.

Ada szerint a siker kulcsa figyelni a vezényszavakra, hogy a lehető legpontosabban végezze el a gyakorlatot. De fontos a jól kiválasztott kezdő súly az erőemelő gyakorlathoz, amely három fogásnemből áll: guggolás, fekvenyomás és felhúzás. Mindhárom gyakorlatból háromszor próbálkozhat a versenyző és mindhárom fogásnemből legalább egy érvényes gyakorlat kell a versenyben maradáshoz. A fiatal vásárhelyi lány egy év kitartó munkával jutott el a mostani szintre. Szerencsésnek mondhatja magát, hisz nevelő apukája is segíti felkészülését és bátyja is erőemelő edző. Tizennyolc éves koráig ifi kategóriában versenyez majd.

Sportsikerei mellett Ada a tanulásban is jeleskedik, osztálya egyik legszorgalmasabb tanulója és aktívan vesz részt az iskolai programokon is.

A kép és szöveg forrássa: Delmagyar.hu

GALÉRIA

Országos csúcsot döntött Jucha Ada!

Országos csúcsot döntött Jucha Ada!
Országos csúcsot döntött Jucha Ada!

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyári tábor 2024

Újra nyári tábor a HSZC iskoláiban!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum ismét megszervezi pályaorientációs táborait, melyek kiváló lehetőséget kínálnak minden pályaválasztás előtt álló általános iskolás számára.

2024. ápr. 23.
HSZC
Sportkonferencia-Szentes

„Sport, Egészség, Rehabilitáció a XXI. században”

Az érdeklődő közönség egy érdekes, informatív, mindig aktuális témájú sportkonferencián vehetett részt április 19-én Szentesen, a Megyeházán.

2024. ápr. 23.
HSZC
Asztalos Amanda

OSZTV sikerek

Véget ért a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntője, aminek három napon át Makó adott otthont. A vármegye legjobbja a házigazda Návay Lajos Technikum diákja, Asztalos Amanda lett – ötödik helyen végzett.

2024. ápr. 17.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum