Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 9.
HSZC
  • pályázat
  • fejlesztések
  • HSZC iskolái

Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

A nyári szünidő beköszöntével nem állt meg az élet az iskoláinkban. Míg a diákok és az oktatók a megérdemelt pihenésüket töltötték, addig az intézmények falai között komoly munka folyt. A tanulók helyett szerszámok zaja és festék illata lengte be a termeket, hiszen a HSZC saját költségvetési forrásából és a Nemzeti Fejlesztési Alap támogatásával komoly felújítási munkálatok zajlottak. Célunk az volt, hogy szeptemberben a tanulók megújult, modern környezetben kezdjék meg a tanévet, ami nemcsak esztétikailag, de funkcionálisan is magasabb színvonalat képvisel.

Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

A Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Technikum épülete jelentős átalakuláson ment keresztül. A szakemberek alaposan felmérték az épület állapotát és számos javítást végeztek. A falak új vakolatot kaptak, amit friss festéssel fejeztek be, új belsőt adva az intézménynek. A parketta javítása és lakkozása is megtörtént, ami nemcsak esztétikai, de gyakorlati szempontból is fontos lépés volt. A 19-es terem villamossági rendszerét is korszerűsítették, ezzel biztosítva a tanulók és tanárok számára a biztonságos és modern környezetet. A külső lépcső szintén megújult, így az iskola külseje is látványosabb felújításon esett át. Emellett saját forrás biztosításával a konditerem is új falfestést kapott, hogy a diákok még modernebb környezetben tudjanak edzeni a mindennapokban.

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum sem maradt ki a fejlesztések sorából. Az iskola lapostetőjének szigetelését javították, ezzel is biztosítva az épület hosszú távú védelmét az időjárás viszontagságai ellen. A Matematika III. terem és a Kajtor terem vakolatának javítása és festése is megvalósult, ami a tanulók komfortérzetét növeli.

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum B épületében a falak és az ablakok kaptak új festést a nyár folyamán, így az iskola most kívül-belül megújulva várta a tanulókat.

A Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban sem tétlenkedtek a nyáron. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját költségvetési forrásából cserélték a Festo és B7-es tantermek ablakait, valamint új szalagfüggönyöket és szúnyoghálókat szereltek fel, hogy a tanulók még kellemesebb környezetben tölthessék napjaikat. A DKA laborban gipszkartonozási munkálatok zajlottak, az A épület folyosó tetőzet szigetelése pedig szintén megújult, biztosítva ezzel az épület hosszú távú állagmegóvását.

Bízunk benne, hogy a diákok éppúgy értékelik majd az új tanévben ezeket a fejlesztéseket, mint amilyen örömmel mi végeztük el őket!

GALÉRIA

Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

NFA felújítások
NFA felújítások
NFA felújítások

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


HSZC támogatásával az olimpiáig: Ugrai Panna párizsi élményei

HSZC támogatásával az olimpiáig: Ugrai Panna párizsi élményei

Szeptember 11-én különleges eseménynek adott otthont Hódmezővásárhely, ahol a Fekete Sas pavilonjában ünnepi fórumot rendezett a Hód Úszó SE. A rendezvény főszereplője Ugrai Panna volt, a magyar úszósport büszkesége, aki a párizsi olimpián a hatodik helyezést érte el. Az eseményen Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó moderálta a beszélgetést, mely során Panna megosztotta személyes tapasztalatait, élményeit és jövőbeli terveit.

2024. szept. 16.
HSZC
DKA műhely átadó

Digitális Alkotóterek nyitják meg kapuikat: új lehetőségek a jövő szakemberei számára

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) újabb lépést tett a digitális oktatás és tehetséggondozás irányába, amikor ünnepélyes keretek között átadták a legújabb Digitális Közösségi Alkotóműhelyeiket (DKA) a makói és szentesi intézményeikben. Ezek az innovatív terek nemcsak a diákok szakmai fejlődését támogatják, hanem inspiráló környezetet teremtenek a pályaorientációhoz, a kreativitás kibontakoztatásához és a modern technológiai eszközök megismeréséhez.

2024. szept. 13.
HSZC
Pölöskei Gáborné

Pölöskei Gáborné: „egyre több fiatal választja a szakképzést”

Egyre több fiatal választja a megújult szakképzést, a rugalmassá alakult rendszerben sok új lehetőség van – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

2024. szept. 7.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum