Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2023. nov. 28.
HSZC
  • rendezvény
  • HSZC iskolái
  • pályaorientáció
  • általános iskolásoknak

Mesterségek éjjele a HSZC intézményeiben

Novemberben több időpontban 8 helyszínen várták az érdeklődőket a Mesterségek éjjelére, ahol a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum intézményeiben ismerkedhettek a szakmák világával. A programok Hódmezővásárhely mellett Szentesen, Makón és Csongrádon is megvalósultak kivételes lehetőséget teremtve arra, hogy a látogatók közelebbről megismerjék a helyben oktatott szakmák sokszínűségét.

Mesterségek éjjele a HSZC intézményeiben

A Mesterségek éjjele egyedülálló pályaorientációs program, hiszen az általános iskolások és szüleik – sőt óvodáskorú kisgyermeket is felfedezhettünk egy-egy helyszínen – személyesen ismerkedhettek az iskolák oktatóival, tanteremről tanteremre, tanműhelyekre járva megismerkedtek az infrastruktúrával, illetve minden helyszínen ki is próbálhattak több tevékenységet, kreatívan közreműködhettek valamely termék elkészítésében.

A számos szakmai bemutató és kézműves foglalkozás mellett ki lehetett próbálni a flambírozott palacsinta készítését és a mézeskalács díszítését, hegesztő szimulátorral átélhették a hegesztés izgalmát, valamint csempemozaikot is készíthettek, sőt a 3D nyomtatásba és LEGO robot építésébe, programozásába is belekóstolhattak. A lányok Halloween-i sminket, illetve hajfonást alkottak. A sportot kedvelők is találhattak magunknak programot, hiszen Xbox játékokon is játszhattak. Az érdeklődőket számos meglepetés várta: a vásárhelyi Corvin Álom Hotelében Molnár Imre bűvész varázsolta el a kisgyermekes családokat meghökkentő trükkjeivel; az Eötvösben Bagi Mátyás edző vezetésével lehetett evezőpadon edzeni.  A makói Návayban elektropneumatikus Festo falon lehetett gyakorolni; a Szentesi Borosban „Bogyó és Babóca Jelmezbál darabjához bábjátékot készítettek, majd az előadásra is be lehetett ülni; a Pollákban Mitsubishi és Fanuc robotkarok működtetésével ismerkedhettek meg a diákok, a Zsoldosban rendészeti bemutatón vehettek részt az érdeklődők; a Csongrádi Sághyban pedig Ytong téglából saját kezűleg lehetett szívet faragni.

Hét iskolánkhoz a Cseresnyés Kollégium is csatlakozott: a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben várták az érdeklődőket, ahol 3D nyomtatóval egyedi sütipecsétet és nyomtatott mézeskalács figurákat lehetett nyomtatni.

Az esemény célja a fiatalok számára vonzóvá tenni a különböző mesterségeket, bemutatva az építőipari szakmáktól a szépészetig, az informatikától a kereskedelemig terjedő széles skálát. A résztvevő iskolák különféle interaktív és játékos attrakciókat szerveztek, hogy a diákok testközelből tapasztalhassák meg a különféle szakmákat.

A Mesterségek Éjjele pályaorientációs rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok számára könnyebbé váljon a döntés, hogy megtalálják a képességeiknek, érdeklődésüknek megfelelő pályát.

GALÉRIA

Mesterségek éjjele a HSZC intézményeiben 2023

Návayban a gépeket közelről lehetett megfigyelni
Boros diákok kreatívkodnak
Borosban bábokat készítenek

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


HSZC támogatásával az olimpiáig: Ugrai Panna párizsi élményei

HSZC támogatásával az olimpiáig: Ugrai Panna párizsi élményei

Szeptember 11-én különleges eseménynek adott otthont Hódmezővásárhely, ahol a Fekete Sas pavilonjában ünnepi fórumot rendezett a Hód Úszó SE. A rendezvény főszereplője Ugrai Panna volt, a magyar úszósport büszkesége, aki a párizsi olimpián a hatodik helyezést érte el. Az eseményen Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó moderálta a beszélgetést, mely során Panna megosztotta személyes tapasztalatait, élményeit és jövőbeli terveit.

2024. szept. 16.
HSZC
DKA műhely átadó

Digitális Alkotóterek nyitják meg kapuikat: új lehetőségek a jövő szakemberei számára

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) újabb lépést tett a digitális oktatás és tehetséggondozás irányába, amikor ünnepélyes keretek között átadták a legújabb Digitális Közösségi Alkotóműhelyeiket (DKA) a makói és szentesi intézményeikben. Ezek az innovatív terek nemcsak a diákok szakmai fejlődését támogatják, hanem inspiráló környezetet teremtenek a pályaorientációhoz, a kreativitás kibontakoztatásához és a modern technológiai eszközök megismeréséhez.

2024. szept. 13.
HSZC
NFA felújítások

Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

A nyári szünidő beköszöntével nem állt meg az élet az iskoláinkban. Míg a diákok és az oktatók a megérdemelt pihenésüket töltötték, addig az intézmények falai között komoly munka folyt. A tanulók helyett szerszámok zaja és festék illata lengte be a termeket, hiszen a HSZC saját költségvetési forrásából és a Nemzeti Fejlesztési Alap támogatásával komoly felújítási munkálatok zajlottak. Célunk az volt, hogy szeptemberben a tanulók megújult, modern környezetben kezdjék meg a tanévet, ami nemcsak esztétikailag, de funkcionálisan is magasabb színvonalat képvisel.

2024. szept. 9.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum