Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 3.
HSZC
  • pályázat
  • fejlesztések
  • sajtótájékoztató
  • XXI. századi környezet
  • HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

Megújul a HSZC Makói Návay Lajos Technikum Bajza utcai épülete

Péntek délelőtt Makón került sor az RRF-2.2.2-23-2023-00013 azonosítószámú, „21. századi szakképző intézményfejlesztési program – Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum” elnevezésű kiemelt projekt sajtónyilvános nyitórendezvénye. Az esemény jelentős mérföldkő a térség oktatásában, hiszen a projekt célja, hogy a szakképzést a 21. század követelményeinek megfelelően fejlessze.

Megújul a HSZC Makói Návay Lajos Technikum Bajza utcai épülete

A rendezvényt Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg, majd Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva a projekt fontosságát a város és a helyi regionális képzési lehetőségek fejlesztésében. Az előadók között szerepelt Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Ágh Péter állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkár.

A pályázatnak köszönhetően a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai épülete közel 2 milliárd forint támogatásból újulhat meg. Az iskolaépület bővítése és belső átalakítása mellett a megújuló épületben nem csak energetikai korszerűsítésre kerül sor, hanem olyan 21. századi felszereltségű tantermek kialakítása történik meg, melyek segítségével a képzés végén az Ipar 4.0 feltételrendszer követelményeinek meg tudnak felelni az intézményi oktatásban résztvevők. Emellett egy komplex oktató gépsor kerül beszerzésre, melyek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Ennek segítségével közel a tanulók közel tudnak kerülni a valós iparági környezethez. Fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a beruházás által az intézményben oktató kollégák egy modernebb, szakmailag fejlettebb környezetben fogják munkájukat végezni a 21. század igényeinek megfelelő szaktudás átadásához.

A rendezvényt követően a résztvevők egy kötetlen állófogadáson vehettek részt, ahol lehetőség nyílt a további eszmecserére.

GALÉRIA

Galéria

RRF nyitórendezvény
RRF nyitórendezvény
RRF nyitórendezvény

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Erasmus osztálykirándulás-Návay

Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium jelentős mérföldkőhöz érkezett 2024 májusában, amikor is nyertes Erasmus+ pályázatot ünnepelhetett. A sikeres együttműködés alapjait már 2024 februárjában lefektették, amikor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hivatalosan is partnerségre lépett, hogy közösen dolgozhasson a nemzetközi mobilitási lehetőségek megteremtésén. A pályázat megírásában és benyújtásában nyújtott támogatás meghozta gyümölcsét: 25 diák és 9 munkatárs vehet részt szakmai utakon Prágában, Máltán és Mallorcán.

2024. okt. 14.
HSZC
SkillFest pályaorientációs fesztivál

SkillFest

Hamarosan SkillFest Pályaorientációs fesztiválsorozat!

2024. okt. 14.
HSZC
Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo

Sikeres bemutatkozás a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expon

Október 9.-én Szegeden került megrendezésre az idei év egyik legnagyobb karrier- és felnőttképzési eseménye, a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo, amelyen a régió számos oktatási intézménye és munkaadója képviseltette magát. A rendezvénynek a szegedi Árkád adott otthont, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt a Délmagyarország szervezte azzal a céllal, hogy platformot biztosítson azoknak a felnőtteknek, akik tanuláson, önmaguk képzésen, vagy karrierváltáson gondolkodnak, esetleg egy új szakma megszerzésével munkahelyet váltanának.

2024. okt. 11.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum