Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 3.
HSZC
 • pályázat
 • fejlesztések
 • sajtótájékoztató
 • XXI. századi környezet
 • HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

Megújul a HSZC Makói Návay Lajos Technikum Bajza utcai épülete

Péntek délelőtt Makón került sor az RRF-2.2.2-23-2023-00013 azonosítószámú, „21. századi szakképző intézményfejlesztési program – Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum” elnevezésű kiemelt projekt sajtónyilvános nyitórendezvénye. Az esemény jelentős mérföldkő a térség oktatásában, hiszen a projekt célja, hogy a szakképzést a 21. század követelményeinek megfelelően fejlessze.

Megújul a HSZC Makói Návay Lajos Technikum Bajza utcai épülete

A rendezvényt Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg, majd Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva a projekt fontosságát a város és a helyi regionális képzési lehetőségek fejlesztésében. Az előadók között szerepelt Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Ágh Péter állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkár.

A pályázatnak köszönhetően a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai épülete közel 2 milliárd forint támogatásból újulhat meg. Az iskolaépület bővítése és belső átalakítása mellett a megújuló épületben nem csak energetikai korszerűsítésre kerül sor, hanem olyan 21. századi felszereltségű tantermek kialakítása történik meg, melyek segítségével a képzés végén az Ipar 4.0 feltételrendszer követelményeinek meg tudnak felelni az intézményi oktatásban résztvevők. Emellett egy komplex oktató gépsor kerül beszerzésre, melyek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Ennek segítségével közel a tanulók közel tudnak kerülni a valós iparági környezethez. Fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a beruházás által az intézményben oktató kollégák egy modernebb, szakmailag fejlettebb környezetben fogják munkájukat végezni a 21. század igényeinek megfelelő szaktudás átadásához.

A rendezvényt követően a résztvevők egy kötetlen állófogadáson vehettek részt, ahol lehetőség nyílt a további eszmecserére.

GALÉRIA

Galéria

RRF nyitórendezvény
RRF nyitórendezvény
RRF nyitórendezvény

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között

Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között

Az Apáczai Csere János-díj 1973-ban alapított, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére. A kultúráért és innovációért felelős miniszter a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú munka és példamutató tevékenység elismeréseként minden évben Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat adományoz a legkiválóbb oktatók részére.

2024. jún. 21.
HSZC
Pölöskei Gáborné

Egyre többen ismerik fel, hogy egy jó szakma biztos megélhetést jelenthet.

Ezúttal is olyan nagyinterjúval jelentkezünk, amely arról a szakképzési rendszerről ad bővebb képet számotokra, amelyben tanultok. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbbet tudjátok arról, miért is jó nektek, ha az ötéves technikumot választjátok – amit amúgy egyre többen tesztek. Ezúttal Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár segítségével mutatjuk be nektek, hogy milyen motivációk húzódtak meg a szakképzési rendszer átalakítása mögött, miért kaphatsz pénzt már diákéveid alatt két helyről is, és arról is szó lesz, hogy egy jó szakmával gyakorlatilag a biztos megélhetéshez juthatsz.

2024. jún. 21.
HSZC
Canva workshop

Canva workshop a HSZC oktatóinak

Június 12-én, kedden, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum izgalmas belső képzést tartott oktatóinak „Canva Varázslatok” címmel. A workshop célja az volt, hogy az érdeklődő oktatók elsajátítsák a kreatív marketing alapjait, és könnyedén használhassák a Canva eszköztárát a mindennapi munkájuk során.

2024. jún. 13.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum