Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. okt. 21.
HSZC
  • pályaorientáció
  • rendezvény
  • oktatás

Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből

Október 17-19. között került megrendezésre a Szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában a 24. „Találd ki magad!” pályaválasztási kiállítás, ahol a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum intézményei is bemutatkoztak. Ez az esemény minden évben remek lehetőséget biztosít, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolások közvetlenül találkozzanak a szakképző intézmények széleskörű képzési kínálatával.

Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből

A három napos rendezvény során az érdeklődők interaktív programokon, bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a szakmák világával. A záró, szombati napon családi programokkal is színesítették iskoláink a kiállítást, hogy a szülők is aktívan becsatlakozhassanak a döntési folyamatba, így támogatva gyermekeiket a megfelelő pálya megválasztásában.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum összes iskolája képviseltette magát a rendezvényen: egyedi, izgalmas programokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a különböző képzési lehetőségekre.

  • Szentesi Boros Sámuel Technikum: Az egészségügy iránt érdeklődők számára nyújtott átfogó bemutatót a pályáról, bemutatva az ágazat sokszínűségét.
  • Szentesi Pollák Antal Technikum: A humanoid robotika terén látványos demonstrációval ragadta meg a technológia iránt érdeklődő diákok figyelmét.
  • Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum: A szépségipari tevékenységek mellett Honvéd Kadét bemutatót is tartottak.
  • Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium: Az intézmény a 3D nyomtató működését mutatta be, miközben a látogatók szerencsekereket forgattak és interaktív lottót töltöttek nyereménytárgyakért.
  • Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium: Faipari, valamint hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő képzésekkel csalogatták az ezen szakmák iránt érdeklődő fiatalokat.
  • Hódmezővásárhelyi Eötvös József Technikum: A kiállító kozmetikus tanulók sminket készítettek – annak, aki kérte –, illetve a látogatók generatív fotókkal ismerkedhettek meg, miközben egy új és izgalmas technológiát ismerhettek meg.
  • Corvin Mátyás Technikum és Kollégium: A vendéglátás szakmacsoport bemutatója keretében az érdeklődők betekintést nyerhettek a gasztronómia világába.

A rendezvény nem csak informatív volt, de lehetőséget adott arra is, hogy a diákok és szüleik személyesen is találkozhassanak az oktatási intézmények képviselőivel, kérdéseket tegyenek fel, és közvetlen tapasztalatot szerezzenek az egyes szakmákról.

Jövőre újra találkozhatnak iskoláinkkal ezen a kiemelkedő eseményen, hogy továbbra is támogassuk a jövő generációinak pályaválasztását!

GALÉRIA

Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből

Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből
Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből
Iskoláink az Agórában – Pályaválasztási lehetőségek testközelből

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Erasmus osztálykirándulás-Návay

Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium jelentős mérföldkőhöz érkezett 2024 májusában, amikor is nyertes Erasmus+ pályázatot ünnepelhetett. A sikeres együttműködés alapjait már 2024 februárjában lefektették, amikor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hivatalosan is partnerségre lépett, hogy közösen dolgozhasson a nemzetközi mobilitási lehetőségek megteremtésén. A pályázat megírásában és benyújtásában nyújtott támogatás meghozta gyümölcsét: 25 diák és 9 munkatárs vehet részt szakmai utakon Prágában, Máltán és Mallorcán.

2024. okt. 14.
HSZC
SkillFest

SkillFest

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Hódmezővásárhelyen tartja a SKILLFEST Pályaorientációs fesztiválsorozatának első állomását!

2024. okt. 14.
HSZC
Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo

Sikeres bemutatkozás a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expon

Október 9.-én Szegeden került megrendezésre az idei év egyik legnagyobb karrier- és felnőttképzési eseménye, a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo, amelyen a régió számos oktatási intézménye és munkaadója képviseltette magát. A rendezvénynek a szegedi Árkád adott otthont, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt a Délmagyarország szervezte azzal a céllal, hogy platformot biztosítson azoknak a felnőtteknek, akik tanuláson, önmaguk képzésen, vagy karrierváltáson gondolkodnak, esetleg egy új szakma megszerzésével munkahelyet váltanának.

2024. okt. 11.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum