Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 16.
HSZC
  • oktatás
  • szakmai fórum
  • digitális oktatás
  • XXI. századi környezet

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai tevékenységében elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóink lépést tartsanak az innovatív oktatási trendekkel és módszerekkel.

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

Célunk az, hogy a nálunk tanuló, vagy intézményünkbe jelentkező diákok és felnőttek felkészülten léphessenek ki a modern, dinamikusan változó munkaerőpiacra. Ennek érdekében rendszeresen szervezünk az intézmény oktatói számára különböző szakmai programokat és rendezvényeket. Az elmúlt időszakban több szakmai program is hozzájárult ahhoz, hogy a Centrum oktatói a legújabb ipari és oktatási technológiákat sajátíthassák el.

Márciusban a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára látogattak oktatóink, ahol a mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt automatizált folyamatok hatékonyságát, precizitását és alkalmazási lehetőségeit ismerhették meg. Ezek az ismeretek kulcsfontosságúak az Ipar 4.0 környezetében, ahol a modern gyártási folyamatok középpontjában az innováció áll.

Júniusban a Centrum „Canva varázslatok” címmel szervezett egy kreatív marketing workshopot, amelyen az intézményi marketinggel foglalkozó oktatók ismerkedtek meg a Canva online grafikai platform alkalmazási lehetőségeivel. A résztvevők elsajátították a vizuális tartalomkészítés alapjait, ami nemcsak a marketing, hanem a tanítás területén is hasznos eszköz lehet.

A budapesti Edu&Fun Digitális Élményközpontban tett látogatás során az oktatók bepillantást nyerhettek a legújabb technológiai trendekbe és oktatási módszerekbe. A központban működő STEAM labor különleges figyelmet kapott, ahol az oktatók ipari és oktatási robotokkal, mikrokontrollerekkel és a 3D nyomtatás technológiájával ismerkedhettek meg. Ezek a modern eszközök szemléltetik, hogy a digitális innováció miként járul hozzá a diákok kreatív és problémamegoldó képességeinek fejlesztéséhez, így készítve fel őket a munkaerőpiac kihívásaira.

Az augusztus sem marad eseménytelen: egy újabb izgalmas továbbképzést szervezünk a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben (DKA). A képzés célja, hogy a résztvevők mélyebb betekintést nyerjenek a modern technológiák oktatásba való integrálásába, valamint megismerjék a „cselekedve tanulás” koncepcióját.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum törekvései egyértelműek: az oktatók folyamatos fejlesztésével és a legmodernebb technológiák megismertetésével kívánjuk biztosítani, hogy kollégáink felkészüljenek a jövő kihívásaira, és diákjainkat naprakész tudással oktassák.

GALÉRIA

Galéria

IMG_4304_a11279673d.jpg
1000005097_b91b79ef8a.jpg
DSC_4086_szerk_78ce191c71.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Erasmus osztálykirándulás-Návay

Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium jelentős mérföldkőhöz érkezett 2024 májusában, amikor is nyertes Erasmus+ pályázatot ünnepelhetett. A sikeres együttműködés alapjait már 2024 februárjában lefektették, amikor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hivatalosan is partnerségre lépett, hogy közösen dolgozhasson a nemzetközi mobilitási lehetőségek megteremtésén. A pályázat megírásában és benyújtásában nyújtott támogatás meghozta gyümölcsét: 25 diák és 9 munkatárs vehet részt szakmai utakon Prágában, Máltán és Mallorcán.

2024. okt. 14.
HSZC
SkillFest pályaorientációs fesztivál

SkillFest

Hamarosan SkillFest Pályaorientációs fesztiválsorozat!

2024. okt. 14.
HSZC
Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo

Sikeres bemutatkozás a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expon

Október 9.-én Szegeden került megrendezésre az idei év egyik legnagyobb karrier- és felnőttképzési eseménye, a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo, amelyen a régió számos oktatási intézménye és munkaadója képviseltette magát. A rendezvénynek a szegedi Árkád adott otthont, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt a Délmagyarország szervezte azzal a céllal, hogy platformot biztosítson azoknak a felnőtteknek, akik tanuláson, önmaguk képzésen, vagy karrierváltáson gondolkodnak, esetleg egy új szakma megszerzésével munkahelyet váltanának.

2024. okt. 11.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum