Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 17.
HSZC
 • oktatás
 • HSZC iskolái
 • sajtótájékoztató

Évértékelő egy kellemes kávé mellett

Sajtóreggeli keretein belül tartott évértékelőt Kincses Tímea főigazgató és Hegedűs Zoltán kancellár.

Évértékelő egy kellemes kávé mellett

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a 2023-as évben összesen több mint 900 millió forint értékben valósítottak meg beruházásokat, amelyek a Centrum mind a nyolc intézményét érintették. A legnagyobb fejlesztés a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum közösségi terének teljes mértékű felújítása volt. A fejlesztések nagyobb százalékban az energiahatékonyság érdekében történtek, így a kazánok cseréje a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában, Szentesen a Boros és Pollák technikumokban napelemek kerültek telepítésre, és nyílászárókat cseréltek Hódmezővásárhelyen az Eötvös Technikumban. A digitalizációt támogatja a szakképző intézményekben az új beszerzésű 300 számítógép és 50 darab okostábla.

Kincses Tímea büszkén tájékoztatta a sajtót, hogy az elmúlt évben ismét látványosan nőtt a felnőttek szakmai oktatásában és képzésében résztvevők száma. 19 ágazat 47 szakmája indult az új tanévben, ahol egyre nagyobb százalékban a duális partnerekkel összefogva valósulhatnak meg a szakmai képzések.

2023-ban 21 diák ért el országos eredményt. Kiemelkedő volt az Elektronika és elektrotechnika, a Szépészet, Egészségügy ágazatok eredményei, illetve Ugrai Panna úszó - akit a HSZC is támogat – országos és nemzetközi sikereket ért el.

Tavaly az oktatók harmada bővíthette szakmai és módszertani tudását szervezett továbbképzéseken. A HSZC oktatóit országosan is elismerték: a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Nagy János, a makói Návay oktatója vehette át, míg Miniszteri elismerő oklevélben részesült: Koós Zoltán, Balázsné Szabó Erzsébet és Várkonyi István oktatók.

Oktatói szolgálati érdemérmet két nyugdíjba vonult oktató vehetett át: Remzső Sándor és Szani Mariann. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kiválóság díját pedig tavaly a Vásárhelyen rendezett ünnepségen Bertáné Csépán Erzsébet, Dudás-Szabóné Deák Judit és Madácsy Ágota vehették át.

A HSZC vezetői megköszönték a sajtó egész éves együttműködését.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Ambrus Norbert kancellár

Ambrus Norbert: versenyképes alternatívát akarunk nyújtani a szakképzésben

Hatékony, jól szervezett, remekül működő szervezetrendszert örökölt meg Hegedűs Zoltántól a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum újonnan kinevezett kancellárja. Ambrus Norbert szerint ez tökéletes alap a folytatáshoz, egyúttal azt ígéri, legjobb szakmai tudásával igyekszik segíteni a további fejlődést.

2024. júl. 18.
HSZC
Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: Elkötelezettség az oktatók szakmai fejlődése iránt

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai tevékenységében elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóink lépést tartsanak az innovatív oktatási trendekkel és módszerekkel.

2024. júl. 16.
HSZC
Munkaerőpiaci képzések

Hasznosan töltenéd a nyarat és tanulnál valamit?

Csatlakozz Hódmezővásárhelyen, Makón és Csongrádon augusztusban induló ingyenes képzéseinkhez!

2024. júl. 9.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

   6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

  • Telefon: +36 (62) 202-475

   E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

   OM azonosító: 203039

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


  2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum