Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 21.
HSZC
  • átadó
  • oktatás
  • elismerés
  • HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között

Az Apáczai Csere János-díj 1973-ban alapított, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére. A kultúráért és innovációért felelős miniszter a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú munka és példamutató tevékenység elismeréseként minden évben Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat adományoz a legkiválóbb oktatók részére.

Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között

2024-ben 10 oktató kapott elismerést, közöttük Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatója.

A díj átadására 2024. június 18-án a Váci Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban került sor. A díjakat Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter nyújtották át.

Bereczkiné Palócz Gyöngyi a Komócsin Zoltán Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában szerzett cukrász szakképesítést. 2002-ben élelmiszertechnológus mérnök diplomát szerzett minőségbiztosító és termékfejlesztő szakirányon az SZTE Élelmiszeripari Főiskolai Karán. 2014-ben megszerezte szakoktatói diplomáját is.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola jogelődjében 2007-ben kezdett tanítani, mint cukrász szakoktató. Célja a szakmájukat szerető és értő szakemberek képzése, emellett egyaránt fontosnak érzi a tehetséggondozást és a felzárkóztatást is.

Tanulóit évek óta készíti fel a szakmai versenyekre, így a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre, ahol egy alkalommal II. helyezést értek el. A Pelikán Kupán csapatban és egyéni kategóriában több alkalommal arany és ezüstérmet, illetve különdíjat nyertek, a Grillázs Majális versenyen, az Illésy Kupán szintén egyéni és csapat kategóriában is arany-, ezüst- és bronzérem minősítést is kaptak.

A több mint egy évtizede folyó magas színvonalú oktatói munka mellett aktív közösségépítő tevékenységet folytat és ápolja a szakmai kapcsolatrendszert is. Folyamatosan együttműködik a vendéglátó területen dolgozó kollégákkal az iskolanapok és a pályaválasztási börzék, nyílt napok rendezvényein. Fontosnak tartja a tanulókat foglalkoztató vállalkozókkal való folyamatos kommunikációt és kapcsolattartást az eredményes oktatás és a duális képzés érdekében.

Önmagát folyamatosan fejleszti, rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseken.

Kimagaslóan sikeres szakmai életútja elismeréseként méltán érdemelte ki a Szakképzésért Apáczai Csere János Díjat.

Gratulálunk a kimagasló elismeréshez, további szakmai sikereket, munkájához pedig jó egészséget kívánunk!

GALÉRIA

Galéria

Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között
Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között
Bereczkiné Palócz Gyöngyi 2024-ben az Apáczai Csere János-díjasok között

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Pölöskei Gáborné

Pölöskei Gáborné: „egyre több fiatal választja a szakképzést”

Egyre több fiatal választja a megújult szakképzést, a rugalmassá alakult rendszerben sok új lehetőség van – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

2024. szept. 7.
HSZC
okostáblák és számítógépek

Félmilliárdos informatikai fejlesztés: A HSZC a jövő eszközeivel válaszol a jelen kihívásaira intézményeiben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szeptember 3-án okostáblákat és asztali számítógépeket nyújtott át a szakképző intézményeknek, hogy ezzel is támogassák diákjaik közismereti és szakmai oktatását, illetve lehetővé tegyék a szakképző intézmények XXI. századi modern környezetének további bővítését.

2024. szept. 5.
HSZC
Rangos kitüntetést kapott Vig Áron, a Cseresnyés Kollégium igazgatója

Rangos kitüntetést kapott Vig Áron, a Cseresnyés Kollégium igazgatója

Nagy büszkeséggel adunk hírt arról, hogy Vig Áron, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégiumának igazgatója elismerésben részesült: Csongrád-Csanád Vármegye Közneveléséért díját vehette át.

2024. aug. 22.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum