Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2022. dec. 12.
HSZC
  • verseny
  • rendezvény
  • HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói

Kiválóan szerepeltek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola tanulói a tizedik alkalommal megrendezett Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti versenyének – megmérettetésén Kisújszálláson, december 10-én. A rangos megmérettetésre 19 iskola több mint száz tanulója nevezett a szakképzés Turizmus-vendéglátás és Kereskedelem ágazataiból.

Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói

A szakmai versenyek sikere nemcsak a tanulók és oktatók elhivatottságán, sok hétig tartó felkészülésén és munkáján múlik, hanem a duális partnerek, ezáltal a képzőhelyek támogatásán is. A szombati sikeres verseny szó szerint megmutatta, hogy aranyat/ezüstöt érhet az ilyenfajta együttműködés.

A szakmai versenyek elsősorban a tanulók sikereiről szólnak, ugyanakkor a felkészítő tanárok áldozatos munkájáról is. Ezentúl a tanulás olyan különleges színterei ezek az alkalmak, amelyeken diákok és oktatók egymással találkozva, egymás munkáját megfigyelve olyan tapasztalatokra tehetnek szert, amelyek hozzájárulnak szakmai fejlődésükhöz.

A Corvin Kereskedelmi értékesítő tanulóinak két csapatát Lengyel Tünde készítette fel, akik a díszcsomagoló versenyben aranyérmet  ̶  Fazekas Vivien és Rostás Regina Fanni  ̶ , valamint ezüstérmet  ̶  Mérges Evelin Martina és Recski Tifani Kamilla  ̶ kaptak. Felkészülésüket és a versenyen való szereplésüket a hódmezővásárhelyi Tesco Hipermarket támogatta.

A Cukrászok felkészítő oktatója Bereczkiné Palócz Gyöngyi volt, akinek tanulói csapatában  ̶  Balázs Zsanett és Kasza Réka  ̶  ezüstérmet, a tortadíszítés egyéni versenyben pedig  ̶  Rózsás Ramóna  ̶  aranyérmet hoztak.

A Pincér – vendégtéri szakember egyéni versenyben Földesi Gábor tanulója, Bánfi Boglárka szerzett ezüstérmet. A felkészülést Bónus István vállalkozó támogatta.

Gratulálunk a tanulóknak, oktatóiknak, duális partnereinknek pedig ezúton is köszönjük a támogatást.

Forrás: HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

GALÉRIA

Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói

Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói
Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói
Aranyat és ezüstöt hoztak a Corvin tanulói

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

Nyáron nem diákok, hanem szakemberek lakták be iskoláinkat!

A nyári szünidő beköszöntével nem állt meg az élet az iskoláinkban. Míg a diákok és az oktatók a megérdemelt pihenésüket töltötték, addig az intézmények falai között komoly munka folyt. A tanulók helyett szerszámok zaja és festék illata lengte be a termeket, hiszen a HSZC saját költségvetési forrásából és a Nemzeti Fejlesztési Alap támogatásával komoly felújítási munkálatok zajlottak. Célunk az volt, hogy szeptemberben a tanulók megújult, modern környezetben kezdjék meg a tanévet, ami nemcsak esztétikailag, de funkcionálisan is magasabb színvonalat képvisel.

2024. szept. 9.
HSZC
Pölöskei Gáborné

Pölöskei Gáborné: „egyre több fiatal választja a szakképzést”

Egyre több fiatal választja a megújult szakképzést, a rugalmassá alakult rendszerben sok új lehetőség van – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

2024. szept. 7.
HSZC
okostáblák és számítógépek

Félmilliárdos informatikai fejlesztés: A HSZC a jövő eszközeivel válaszol a jelen kihívásaira intézményeiben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szeptember 3-án okostáblákat és asztali számítógépeket nyújtott át a szakképző intézményeknek, hogy ezzel is támogassák diákjaik közismereti és szakmai oktatását, illetve lehetővé tegyék a szakképző intézmények XXI. századi modern környezetének további bővítését.

2024. szept. 5.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum