Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 18.
HSZC

    Ambrus Norbert: versenyképes alternatívát akarunk nyújtani a szakképzésben

    Hatékony, jól szervezett, remekül működő szervezetrendszert örökölt meg Hegedűs Zoltántól a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum újonnan kinevezett kancellárja. Ambrus Norbert szerint ez tökéletes alap a folytatáshoz, egyúttal azt ígéri, legjobb szakmai tudásával igyekszik segíteni a további fejlődést.

    Ambrus Norbert: versenyképes alternatívát akarunk nyújtani a szakképzésben

    Új vezető irányítja júliustól a vásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi intézményeket összefogó Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumot. Miután Hegedűs Zoltán ötéves mandátuma lejárt, 2024. júliustól Dr. Ambrus Norbertet nevezték ki kancellárnak.

    Dr. Ambrus Norbert elárulta, több éve dolgozik már a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumban, először adatvédelmi tisztviselőként vett részt annak munkájában, majd a Hódmezővásárhelyi Vizsgaközpontban is szerepet vállalt, tavasztól pedig a HSZC gazdálkodási osztályát vezette, mielőtt kancellárnak nevezték ki. Jogász végzettséggel rendelkezik, 15 évet húzott le a közigazgatásban (több mint egy évtizeden át vezette a vásárhelyi városháza jogi osztályát – a szerk.), s 6-7 esztendőn keresztül a versenyszférában is kipróbálta magát különböző gazdasági társaságok jogi munkaköreiben – részletezte, hozzátéve: minden munkahelyén tudott tanulni valamit, amit a későbbiek során kamatoztatott, kamatoztathat.

    Beszámolt róla, jelenleg tart az átadás-átvétel a leköszönő kancellárral, Hegedűs Zoltánnal. Átbeszélik az aktuális és a folyamatban lévő ügyeket, a vonatkozó szabályzatokat, dokumentumokat. Nagy segítség, hogy Ambrus Norbert már ezek nagy részére eddig is rálátással bírt, hiszen gazdálkodási osztályvezetőként alaposan megismerte a centrum működését, a pénzügy, a humán erőforrás és a beszerezés kifejezetten az ő portfóliójához tartozott.

    „Ezúton is szeretném megköszönni az együttműködést Hegedűs Zoltánnak, aki az elmúlt években kiváló szakmai munkát folytatott, hatékony, jól szervezett, remekül működő szervezetrendszert örökített rám, mely tökéletes alapot nyújt a folytatáshoz. Igyekszem ehhez a legjobb szakmai tudásomat hozzáadni, de a kollégák is teljes támogatásukkal segítik majd a munkámat” – fejtette ki az új kancellár. Azt is elmondta, hogy augusztusban a tervei szerint az iskolák vezetőinek is bemutatkozik majd, aztán az oktatói testületekkel találkozik, aztán a kiemelt partnereknél is szeretne látogatást tenni.

    Dr. Ambrus Norbert úgy fogalmazott, a HSZC az elmúlt években olyan küldetési stratégiát, víziót tett le az asztalra, melyet érdemes továbbvinni, erre pedig Kincses Tímea főigazgató szakmai vezetése kellő garanciát jelent számára. „A célunk, hogy minél komolyabb és versenyképesebb alternatívát tudjunk nyújtani azok számára, akik – örömünkre – egyre nagyobb számban a szakképzést választják szerte az országban” – mutatott rá.

    Az új kancellár az aktuális nyári teendőkről is szólt. Hangsúlyozta, a lehetőségeikhez mérten igyekeznek fejleszteni az infrastrukturális környezetet, s a szakmai munka támogatására eszközöket, számítógépeket, interaktív táblákat, speciális szoftvereket szereznek be. Szinte az összes iskolában tantermek, tanműhelyek újulnak meg ebben az időszakban, hogy minél komfortosabb körülmények között kezdhessék majd az új tanévet a diákok és a pedagógusok. Az oktatóik módszertani fejlődését hét továbbképzéssel segítik az intézményeik vonzáskörzetében, mintegy 130-150 tanáruk szerezhet új, az oktatásban hasznosítható ismereteket. Dr. Ambrus Norbert emellett folytatná a napelemrendszerek telepítését az HSZC egységeiben, de nem csak a villamosenergia-felhasználást csökkentené. Fontosnak tartja a perlátorprogram bővítését is, mely a vízzel való takarékoskodást erősíti, szintén hozzájárulva ezzel a fenntarthatósághoz – hangzott el.

    A fotó és a tartalom forrása: Promenád 24

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Erasmus osztálykirándulás-Návay

    Nagy siker az Erasmus+ pályázaton!

    A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium jelentős mérföldkőhöz érkezett 2024 májusában, amikor is nyertes Erasmus+ pályázatot ünnepelhetett. A sikeres együttműködés alapjait már 2024 februárjában lefektették, amikor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum hivatalosan is partnerségre lépett, hogy közösen dolgozhasson a nemzetközi mobilitási lehetőségek megteremtésén. A pályázat megírásában és benyújtásában nyújtott támogatás meghozta gyümölcsét: 25 diák és 9 munkatárs vehet részt szakmai utakon Prágában, Máltán és Mallorcán.

    2024. okt. 14.
    HSZC
    SkillFest pályaorientációs fesztivál

    SkillFest

    Hamarosan SkillFest Pályaorientációs fesztiválsorozat!

    2024. okt. 14.
    HSZC
    Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo

    Sikeres bemutatkozás a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expon

    Október 9.-én Szegeden került megrendezésre az idei év egyik legnagyobb karrier- és felnőttképzési eseménye, a Hova? Tovább! Állásbörze és Felnőttképzési Expo, amelyen a régió számos oktatási intézménye és munkaadója képviseltette magát. A rendezvénynek a szegedi Árkád adott otthont, ahol egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt a Délmagyarország szervezte azzal a céllal, hogy platformot biztosítson azoknak a felnőtteknek, akik tanuláson, önmaguk képzésen, vagy karrierváltáson gondolkodnak, esetleg egy új szakma megszerzésével munkahelyet váltanának.

    2024. okt. 11.
    HSZC


    KIMIKK
    CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

        6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

      • Telefon: +36 (62) 202-475

        E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

        OM azonosító: 203039

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


      2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum