Rekord gyorsan, szinte hiba nélkül készíthetik el a fogtechnikusok a mintákat két új eszköznek köszönhetően a Kalmárban.

A fogtechnikus szakma tanulói a jelenlegi legmodernebb technológiát sajátíthatják el. A megvásárolt „Cyber Scan” optikai szkenner, valamint a hozzá tartozó „Exocad” fogászati Cad szoftver az ágazatban jelenleg is zajló digitális technológiai forradalom kihívásaira kínál megoldást.

A Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumnak köszönhetően közel 4 millió forint értékű eszközbeszerzést valósított meg, 5 szoftvert szereztek be és optikai szkennert -tájékoztatta lapunkat csütörtökön sajtótájékoztató keretében az intézmény, amelynek során mi magunk is bepillantást nyerhettünk, hogyan is működik a legmodernebb technológiára épülő eszköz.

Pap András igazgató azt is elmondta, jelenleg az országban 5 helyen zajlik az érettségi után elvégezhető fogtechnikus képzés, a Kalmár pedig etekintetben évtizedes múltra tekint vissza, folyamatosan magas az érdeklődés a képzésük iránt, határon túlról is, jelenleg pedig több 30 diákjuk végzi.

Az igazgató hozzátette, a mostani fejlesztés nem titkolt célja az, hogy a HSZC a Fogtechnikus szakma oktatásának regionális központjává váljon.

“Manapság a digitális fogászat beépült a fogtechnika területére, sok manuális rész digitalizáción esett át, így ha van egy páciens, az orvosnak nem kell lenyomatot vennie, csak beszkenneli a szájüreget, elküldi a számítógépre, és a fogpótlást azonnal meg tudják tervezni. Sokkal gyorsabb, pontosabb ezzel az optikai szkennerrel dolgozni, nem kell heteket várni a fogpótlásra” – osztotta meg velünk Horváth Mihály fogtechnikus oktató.

Az az 5 darab szoftver, ami most az iskolához került, egyébként az országban egyedül csak itt van még, a diákok pedig már vizsgáztak is belőle.

Tartalom forrása: www.vasarhely24.com

Új fogtechnikai eszközöket kapott a Kalmár!
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content