Együttműködési megállapodást kötött a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Festo Kft.

2021. május 27-én ünnepélyes keretek között került sor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A megállapodás keretbe foglalja és magasabb szintre emeli a több éves múltra visszatekintő együttműködést, így növelve a szakképzés versenyképességét a régióban, amely megfelel a piaci szereplők és a Szakképzés 4.0 stratégia elvárásainak.

A megállapodás a Hódmezővásárhelyi SZC részéről Hegedűs Zoltán kancellár úr és Árva-Nagy Sándorné főigazgató asszony, a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részéről Szövényi-Lux Márton ügyvezető úr által került aláírásra.

A Festo és a hódmezővásárhelyi régió közti kapcsolat már több, mint 30 éves múltra tekint vissza. A Festo oktatási eszközei azóta segítik a számos tagintézményben tanuló diák képzését, emellett a szakmai versenyek felkészítésében is jelentős szerepet vállal a cég, nem csak az eszközök biztosításával, hanem személyes szakmai támogatással is.

A Festo stratégiai fontosságúnak tekinti a műszaki területen dolgozók utánpótlását, és ebben partnerre talált a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal

“Napjainkban a digitalizálás, az ipar 4.0, a mesterséges Intelligencia egyre nagyobb térnyerésével új kompetenciákra van szüksége az iparban dolgozó szakembereknek. Ezért is hangsúlyos részünkről, hogy mint jövőt alakító iparvállalat részt vállaljunk a hazai szakképzésben. A jelen együttműködés célja a régió műszaki szakképzésének támogatása a tanulók gyakorlati képzési hátterének kialakításával, mellyel mi is hozzájárulunk a nagyvállalatok igényeit minden szempontból kielégítő kvalifikált munkaerő biztosításához” – nyilatkozta Szövényi-Lux Márton, ügyvezető igazgató.

„A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fontosnak tartja, hogy a helyi gazdasági és vállalkozási szféra munkaerőpiaci igényeit kielégítse. A Festo segítségével diákjaink modern tanműhelyek és eszközök segítségével, egy igazán piacképes szakmát tudnak majd elsajátítani. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az iparág vezető cégével működhetünk együtt. Célunk, hogy Dél-Magyarország vezető központjává válhassunk” -nyilatkozta Hegedűs Zoltán, kancellár.

Együttműködési megállapodást kötött a HSZC és a Festo Kft.
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content