Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon is szervez nyári táborokat az általános iskolások számára a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A diákok összesen 46 szakma rejtelmeibe nyerhetnek betekintést, a kamara által most féláron.

A táborokról hétfőn Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tájékoztatott.

Hegedűs Zoltán felelevenítette, a két szervezet együttműködése hosszú évekre tekint vissza. – Több területen is együtt dolgozunk, azonban most egy újdonság kerül közös munkánk középpontjába: a nyári táboroztatás. Tavaly a szakképzési centrum már tartott táborokat, és a pozitív visszajelzések miatt úgy döntöttünk, hogy idén több lehetőséget biztosítunk az általános iskolásoknak – ismertette a kancellár.

Hozzátette, így 4 városban 9 intézmény 13 egyhetes nyári tábort ajánl a szülők és a gyermekek figyelmébe, ami mintegy kétszáz tanuló táboroztatását teszi lehetővé. A cél, hogy segítsenek a családoknak a gyerekek nyári elhelyezésében, illetve az, hogy kellemes és biztonságos környezetben megmutassák nekik a szakképzést és annak menetét. Összesen 46 szakmába nyerhetnek betekintést a diákok, az asztalostól a szakácson át a robotprogramozóig.

A kereskedelmi és iparkamara a részvételi díjak 50 százalékát átvállalja, így a gyerekek most féláron vehetik igénybe a táborokat. – Hosszú évek óta azzal szembesülünk, hogy nincs elegendő szakember, ezért időben el kell kezdeni a pályaorientációt. Olyan helyekre, olyan cégekhez visszük el a fiatalokat, ahol megtekinthetik, melyik szakmában hogyan és milyen körülmények között dolgoznak a szakemberek – fejtette ki dr. Kőkuti Attila. A táborok során ezért kirándulásokat szerveznek például a Szolnoki Repülőmúzeumba, illetve nagy hangsúlyt fektetnek az informatikára.

A június 21. és augusztus 27. közötti táborokról hamarosan részletes tájékoztatók jelennek meg a www.hszc.hu weboldalon, az érintett iskolák honlapjain, valamint a Facebookon és az Instagramon. Az 50 százalékos kedvezmény miatt a táborok átlagára jellemzően 6-8 ezer forint lesz.

Forrás: Promenad.hu

A teljes cikk az alábbi linken megtekinthető: https://www.promenad.hu/2021/05/10/tizenharom-nyari-taborba-varjak-a-gyerekeket/?fbclid=IwAR1Qtp6XClICeZ7fdwCtibwkH1rnYKO-Frnqwv2ZhineQ_dZClVfcDTbM30

Tizenhárom nyári táborba várják a gyerekeket
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content