Újabb, rendkívül jelentős előrelépés valósult meg december 11-én a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikumában, amely a magyar kormány támogatásával fejleszthette eszközparkját a Modern Városok Program keretében. Minderről Hornyák János igazgató számolt be.

Hány tanuló jár az iskolába, és kik fogják használni ezeket az eszközöket?

Jelenleg 454 tanulónk van. A szépészeti eszközöket természetesen a szépészet ágazat fodrász-, illetve kozmetikus technikus diákjai, az egészségügyi berendezéseket pedig az egészségügy ágazat tanulói fogják használatba venni. A számítástechnikai géppark újdonságai valamennyi tanulónk részére rendelkezésére állnak majd, de nyilván az informatikai ágazatban fogják őket leginkább használni.

Pontosítsunk: milyen eszközök érkeztek az Eötvösbe?

A szépészeti ágazat digitális arcgőzölővel, köpölyözővel, hajvágó géppel, professzionális ollószettel, férfi-női babafejekkel gazdagodott, míg az egészségügyi ágazat elektromos betegággyal, műszerasztallal, EKG berendezéssel, valamint csecsemőmérleggel bővült. Emellett érkeztek még projektorok, laptopok, illetve asztali számítógépek is.

Véleménye szerint milyen kompetenciák és készségek elsajátítását segítik elő az Eötvös friss eszközei?

A mai kor követelményeinek megfelelő oktatás terén elengedhetetlen a digitális kompetencia erősítése, ezért is örülök a számítástechnikai park bővülésének. A szépészeti és egészségügyi berendezések pedig már alig várják a „bevetésüket” a szakmai tárgyak oktatása kapcsán. Tanulóink nevében ezúton is köszönjük a kormány támogatását.

Szépészeti, egészségügyi és informatikai berendezésekkel gazdagodott az Eötvös
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content