December 11-én a Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola jelentős előrelépést tett a számítástechnikai fejlődés terén, hiszen a Modern Városok Program keretein belül 25 laptopot, 4 projektort, 2 bizonyítvány-nyomtatót, valamint egy-egy 3D nyomtatót és szerver számítógépet vehetett át az oktatási intézmény. Pap András igazgatót kérdeztük a részletekről.

Hány diák fogja használni a most érkezett eszközöket?

A laptopok, projektorok a digitális oktatás nélkülözhetetlen eszközei, melyek „hadrendbe állításával” az oktatás megfelel a kor igényei által támasztott követelményeknek. A tantermekben található interaktív táblák használatát teszik lehetővé az előbb említett eszközök. Beszerzésükkel a meglévő, elavult eszközpark korszerűsödik. Az oktatásba való bevonásukkal az oktatók és a tanulók digitális kompetenciáinak fejlesztése valósul meg, mely nélkülözhetetlen a tanulmányok elvégzéséhez, a sikeres munkaerőpiaci elhelyezkedéshez. A 3D nyomtatók az informatika tantárgy mellett a szakmai tantárgyak oktatását is támogatják. A fogtechnikus tanulók, mechatronikai technikusok tananyagának szerves része a 3D nyomtatókkal való „barátkozás”, a nyomtatás műveletének megvalósítása. A nyomtatók lehetővé teszik, hogy az iskola tantermeiben ismerkedjenek meg a tanulók a korszerű eszközökkel. Mindemellett lehetőséget biztosít a kollégák szakmai fejlődésére is.

 Milyen szaktudást sajátíthatnak el segítségükkel, hogyan szeretnék az eszközöket az oktatásban hasznosítani?

A bizonyítvány-nyomtatók az iskolai tanügyigazgatási dokumentumok vezetését segítik. Az új elvárásoknak megfelelően a tanügyi alapdokumentumok digitális előállítása a cél és a feladat. A tanév végén számos csoport tesz szakmai vizsgát. A nagy mennyiségű bizonyítvány gyors kitöltését az eszközök segítik. A szerverek az iskolai belső informatikai hálózat működését is korszerűsítik. Összességében a felgyorsult világ, a digitális oktatás, illetve az adattárolás megvalósításának nélkülözhetetlen eszközei.

Digitálisan is megújult a Kalmár!
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content