Újabb állomásához érkezett a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum eszközpark fejlesztése, melyet a magyar kormány Modern Városok Program keretében támogatott. A részletekről Pap Andrást, a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola igazgatóját kérdeztük.

Nagyon hasznos és a modern oktatás szempontjából csaknem elengedhetetlen eszközöket kaptunk. A Kalmár palettája egy keverőpulttal, egy aktív hangfallal, illetve egy vezeték nélküli mikrofonnal, valamint két darab drónnal bővült.

Hány diák fogja használni mindezeket?

A diákok által kezelt keverőpult (kihangosító szett) az évnyitó, évzáró, ballagás, nyílt napok, szakmák éjszakája, iskolai sportnap, egyéb közösségi rendezvények, előadások lebonyolításához nélkülözhetetlen. A drónok segítségével a fent említett rendezvényeket lehet rögzíteni, naprakész bemutatókat (légi felvételeket) lehet készíteni az iskola népszerűsítése érdekében, alkalmasak a 21. századi marketing tevékenységek megvalósításához. Az eszközök a tanulási folyamat szerves részét is képezik, a villanyszerelő, mechatronikai technikus tanulók korszerű oktatását segíti, a diákok komoly érdeklődést mutatnak irántuk.

Milyen szaktudást sajátíthatnak el segítségükkel, hogyan szeretnék az eszközöket az oktatásban hasznosítani?

Az eszközök az iskolai élet különböző színterein jelennek meg, így közvetve vagy közvetlenül szolgálni fogják az intézményünk teljes tanulói gárdáját. A rendezvények alkalmával minden tanuló élvezni fogja a korszerű eszközök által nyújtott élményeket, míg a tanulás, oktatás során a célzott tanulói közösségek fejlődéséhez, ismeretszerzéséhez járulnak hozzá, s mindezért tanulóink nevében is köszönetet mondok Magyarország kormányának.

Iskolánk ismét új eszközökkel gazdagodott!
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content