Száz diák tanulása és szakmai felkészítése válik könnyebbé azokkal a berendezésekkel, melyeket a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola vehetett át a múlt héten Magyarország kormánya támogatásának köszönhetően. Az egyre fontosabbá váló, a tanulóknak egy életre szakmát és hivatást a kezébe adó szakképzés fontos helyi sarokköve a mostani, összességében 15 millió forintra rúgó segítség – fogalmazott Pap András intézményvezető.

Nagyon fontos fejlődési lépcsőfokhoz érkeztünk, hiszen a 3 millió forint értékű hegesztő berendezés mellé 12 milliós összértékben vehettünk át informatikai eszközöket is.

Melyek ezek konkrétan?

Négy darab MIG-200 típusú hegesztőgép, ugyanennyi hegesztőkocsi, illetve nyomásszabályzó, 3 lánghegesztő vágókészlet, valamint 15 automata hegesztő fejpajzs áll ezentúl oktatóink rendelkezésére. Mondanom sem kell, hogy ezekkel a mai kor igényeit mindenben kielégítő gépekkel tanulóink munkaerőpiaci lehetőségei rendkívül kibővülnek.

Mely szakmák élveznek prioritást és az új eszközök mennyiben tudják forradalmasítani a képzést?

A most érkezett kormányzati támogatás számos szakképesítés alapoktatásában, illetve az ágazati alapvizsga, valamint a szakmai vizsgák lebonyolításában nyújt komoly segítséget. A hegesztő berendezéseket nagy haszonnal fogják kezelni a hegesztők, a karosszérialakatosok, a mechatronikai technikusok, az autószerelők, a gépjármű mechatronikai technikusok és a gépi forgácsolók is.

Nagy fegyverténynek tartom, hogy a Kalmár tanulói most megismerkedhetnek a munkaerő piacon alkalmazott technológiával, ami nagyon megkönnyíti majd későbbi elhelyezkedésüket is.

15 millió forint értékű technikai eszközzel gazdagodott a Kalmár
Visszahívást kérek
close slider

KapcsolatSkip to content