Vendégtéri szakaszisztens

vendegteri_szaktechn

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

alkalmazza a működési szabályokat;
üzleti levelezést folytat;
kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
figyelemmel kíséri az árukészletet;
megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
kapcsolatot tart a szállítókkal;
figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
ajánlatot készít megrendelők részére;
rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
áruk beszerzése és árképzés;
nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
tárgyal az ügyfelekkel;
kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

KÉPZÉS HELYE

Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

KÉPZÉS TERVEZETT INDÍTÁSA

2020-2021 tanév

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolat