Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 23.
HSZC
  • sport
  • rendezvény
  • szakmai fórum
  • együttműködési megállapodás

„Sport, Egészség, Rehabilitáció a XXI. században”

Az érdeklődő közönség egy érdekes, informatív, mindig aktuális témájú sportkonferencián vehetett részt április 19-én Szentesen, a Megyeházán.

„Sport, Egészség, Rehabilitáció a XXI. században”

A rendezvényen Bozó Zoltán, a Szentesi Tenisz Klub elnöke és Molnárné Tóth Györgyi, a Mozdulj Velünk Szentesért Egyesület képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhely Szakképzési Centrum kancellárja, a szervezők nevében megnyitotta a sportkonferenciát.

Az eseményen több neves előadó is részt vett: Prof. Dr. H. C. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a magyar férfi kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya. A neves sportszakember egy inspiráló előadást tartott a Sportról, mint társadalmi alrendszerről. Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az INTERREG programokban rejlő lehetőségeket prezentálta.

A Centrum szakképző intézményének képviseletében, a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum is képviselte magát. Hornyák János igazgató a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tankerületi igazgatójával, Miklós Anikóval tartott rövid előadást az általános iskolától a technikumig ívelő kettős sport- életpályamodellről.

Sportsérülések kezelése, megelőzése, sportrehabilitációt mutatta be Dr. Kiss Krisztina sportszakorvos, az Országos Sportegészségügyi Intézet Budapesti Sportorvosi Centrumának, valamint a Magyar Teniszválogatott keretorvosa és Pest-vármegyei főorvos.

A konferencián négy felsőoktatási intézmény előadója is képviseltette magát:

  • A vidéki és regionális sportcentrumok módszertani, tudományos és anyagi feltételeiről tartott előadást Rácz Levente tanszékvezető, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Kineziológia Tanszékéről.
  • Miként lehet a mesterséges intelligenciát bevonni a sportsérülések megelőzésébe? Erről a sportolókat megóvó lehetőségről számolt be Szabó Lóránt igazgató, a Neumann János Egyetem Mesterséges Intelligencia Tudásközponttól.
  • Fejlett technológia bevezetése a rehabilitációs medicinába címmel tartott prezentációt habil Fazekas Gábor tanszékvezető, a Szegedi Tudományegyetem Rehabilitációs Medicina Tanszékéről.
  • Egészségtudományi képzések, a sporttudomány szupportációjáért, a felsőoktatás tükrében címmel tartott előadást Beke Szilvia dékán helyettes, a Gál Ferenc Egyetemről.

A rendezvény a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Gál Ferenc Egyetem korábban kötött együttműködési megállapodásának kibővítésével zárult, mely tartalmazza a szakirányú továbbképzések indítását Szentesen, melynek a HSZC Boros Sámuel Technikuma adhat helyszínt. Ezek a képzések az Egészségfejlesztő mentálhigiéné, az Iskolai szociális munkás és az alkalmazott szociális gerontológia szakirányú továbbképzések.

A megállapodást Dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora és Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja írta alá.

Köszönetünket fejezzük ki a Szentesi Tenisz Klubnak és a Mozdulj velünk Szentesért Egyesületnek, valamint mindazoknak, akik hozzájárultak az esemény sikeréhez!

GALÉRIA

Sportkonferencia-Galéria

Sportkonferencia-Szentes
Sportkonferencia-Szentes
Sportkonferencia-Szentes

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Tóth Rita

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 7. rész

Végül, de nem utolsósorban, a Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hetedik szereplője: Tóth Rita

2024. máj. 3.
HSZC
Seres Gabriella Ramóna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 6. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hatodik szereplője: Seres Gabriella Ramóna

2024. máj. 2.
HSZC
Benkő Panna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 5. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk ötödik szereplője: Benkő Panna

2024. máj. 1.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum