Cukrász

15627

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

felveszi a megrendeléseket;
kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
kiszámítja és előkészíti az elkészítendő termékekhez a hozzávaló mennyiségeket;
elkészíti a tésztákat, töltelékeket, bevonatokat;
munkáját kézzel és gépekkel végzi pl. gyúró-, keverő nyújtógépet használ;
sütési és főzési műveleteket végez;
kéziszerszámok segítségével a termékeket megadott méretűre alakítja, formázza, díszíti;
az összetettebb termékeknél, a kisült tésztákat krémekkel rétegezi, dermeszti, majd a terméket bevonja és díszíti;
alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
fagylaltokat főz és fagyaszt;
csokoládéból bonbonokat, díszeket készít.

KÉPZÉS HELYE

Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

KÉPZÉS TERVEZETT INDÍTÁSA

2020-2021 tanév

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolat