Honvédelmi Haditorna

Október 12-én, szakadó esőben került megrendezésre Szegeden a Magyar Honvédség által szervezett Honvédelmi Haditorna.

Tagintézményünk kettő csapattal nevezett a versenyre. Az egyik a 12. P osztály Military Band csapata volt: Érdi Norbert, Kiss Attila, Kovács Gergely és Paronai Vencel részvételével, a másik pedig a 11.P Szárazföldi Rohamcsigák különítménye: Gruik Gergő, Kiss Bálint Márk, Lazók Andrea és Sándor Márton képviseletével. Konkoly Tünde és Takács Bernadett tanárnők kísérték a versenyzőket.

A csapatoknak nyolc versenyszámban kellett összemérniük tudásukat és ügyességüket. Volt köztük honvédelmi totó, tereptan teszt, elsősegély. Majd következtek az ügyességi feladatok, melyeknek nagy részét bőrig ázva, sárban tocsogva végeztek el a versenyzők. Dicséret kitartásukért! A feladatok kézigránát célba-dobásból, mátrix-futásból, egy akadálypálya teljesítéséből, légpuska lövészetből és fegyveres váltófutásból tevődtek össze. 

A verseny végeztével a tanulóink megtekinthettek egy ejtőernyő felszerelés bemutatót. 

A Haditorna 24 benevezett csapattal indult, melyek közül a Military Band a 7. a Rohamcsigák csapata pedig a 17. helyezést érte el. Mindkét csapat a rossz idő ellenére is lelkesen végezte el a feladatokat. Gratulálok nekik!